Beşiktaş Kulübü, "Bırakmam Seni" kampanyası kapsamında Vodafone Park'ta "Ödül Senin" gecesi düzenledi. Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) ile Beşiktaş Kulübü'nün organize ettiği, Yılmaz Erdoğan ile Damla Uğurtürk'ün sunduğu ve Kanal D ekranlarından canlı yayınlanan gecede, 80 milyon TL toplandı ve 156 bin adet SMS bağışı alındı.

Demirören Medya Grubu'nun Kanal D ekranlarından yayınlayarak destek olduğu gecede teknik direktör Sergen Yalçın, sanat dünyasından Hülya Avşar, Zafer Algöz, Hakan Altun, Ömür Gedik, Barış Murat Yağcı, Onur Buldu, BKM Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 ekibi oyuncuları, siyah beyazlı yöneticiler, futbolcular ile daha birçok ünlü isim katıldı.

HÜLYA AVŞAR: BEŞİKTAŞ HAYATIMIN BİR PARÇASI OLDU

Hülya Avşar, "Bu dönem öyle bir dönem ki herkesin; herkese, her şeye desteği var. Bizlerin de kulübümüze bunu her şekilde yapmamız gerekiyor" dedi.

Sanat camiasının sevilen isimlerinden Hülya Avşar, siyah beyazlı kulübün düzenlediği yardım gecesi öncesinde Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Çocukluğundan beri Beşiktaşlı olduğunu dile getiren Avşar, "Çocukluğumdan beri Beşiktaşlıyım. Küçükken lisanslı yüzücüydüm. Orada çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. Onun Beşiktaş'a olan sevgisinden etkilendim. Yaşlarımız çok küçüktü. O zamandır Beşiktaşlıyım. Sporu sevdiğim için, hayatım da sporla geçtiği için dolayısıyla Beşiktaş'ta hayatımın bir parçası oldu. Bu gece de buradayız" şeklinde konuştu.

"DESTEK OLMA ZAMANI"

Kulübe destek olma zamanı olduğunun altını çizen Hülya Avşar, "Tabii ki büyük bir kulüp. Dolayısıyla bu dönem öyle bir dönem ki herkesin; herkese, her şeye desteği var. Bizlerin de kulübümüze bunu her şekilde yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bütün kulüplerin kendilerine göre camiası var. Destek olma zamanı biz de buradayız. İnşallah güzel geçecek" diye  konuştu.

SERGEN YALÇIN'A 'BİZİ ŞAMPİYON YAPACAK MISIN' SORUSU

Daha sonra bir süre teknik direktör Sergen Yalçın ile sohbet eden Hülya Avşar, Yalçın'a "Biz paraları toplayacağız, sen de bizi şampiyon yapacak mısın" diye sordu.  Sergen Yalçın ise "Parayı toplayacağız inşallah bu gece. 1 milyondan az verenle muhatap olmam" dedi.

AHMET NUR ÇEBİ: "YENİ SEZONDA ŞAMPİYONLUK İÇİN OYNAYACAĞIZ"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, son günlerde ismi Beşiktaş ile anılan İtalyan golcü Mario Balotelli ile ilgili, "Bilemiyorum. Onu Erdal Bey takip ediyor. Makul bir bütçemiz var. O bütçenin içerisinde gelebilecek olan iyi futbolculara kapımız açık" dedi.

Başkan Çebi, siyah-beyazlıların düzenlediği yardım gecesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

Gecede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çebi, "Bir defa herkese çok teşekkür ediyorum. Emek veren sanatçılarımıza, bugünü hazırlayan birçok emekçi arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum, burası çok güzel olmuş. Beşiktaş boyun eğmeyecek diye yola çıktığımız bir kampanya bu. İşin özü bu. Bırakmam Seni'nin sebebi bu. 80 milyon TL bu akşam için, buraya gelmeden önce de 15-20 milyon vardı, şöyle böyle 100 milyonu bulduğumuzu düşünüyorum. Kampanyanın artarak devam edeceğini ümit ediyorum. Bu geceye bu kadar sıkıştı. Siteler çökmüş. Tabii ki çok keyifliyim" şeklinde konuştu.

"KİMSENİN MAĞDURİYETİNE SEBEP OLACAK TARZDA, BEŞİKTAŞ AŞKINA DAYANARAK BAĞIŞ YAPMASINI İSTEMİYORUM"

Düzenlenen gecede birkaç mesajın dikkatini çektiğini, 'son paramı gönderiyorum' gibi mesajlar gördüğünü ve bunları kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirten Ahmet Nur Çebi, "Beklediğimizden biraz fazla oldu. Bütün taraftarımıza teşekkür ediyorum. Çok iyi oldu. Burada bir şeyi vurgulamak istiyorum. Birkaç tane mesaj gördüm. 'Son paramı veriyorum' gibi. Onları gerçekten iade edeceğim. Araştıracağız. Ben kampanyanın en başında söyledim. Hiç kimsenin mağduriyetine sebep olacak tarzda, Beşiktaş aşkına dayanarak bağış yapmasını istemiyorum. Lütfen, onlar bize bir şekilde bunları göndermesinler. Gelirse de iade edeceğim" ifadelerini kullandı. 

"FUTBOLCULARIN İSTEKLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Başkan Çebi, futbolcuların sözleşmelerinde indirime giderek takıma katkı sağlayıp sağlamadıklarıyla ilgili gelen soruya şöyle cevap verdi: 

"Olacağını biliyorum, konuşuyorum. Bunlar daha sonra açıklayacağımız konular. Bugün burası taraftara ait. Bugün konu futbolcular değil. Ama onların da istekli olduğunu biliyorum. Yaptıkları var. Sonuçlandığı zaman bunları açıklayacağız."

"YENİ SEZONDA ŞAMPİYONLUK İÇİN OYNAYACAĞIZ"

Taraftarın transfer beklediğini, yaptıkları ve yapmaya devam edeceklerini dile getiren Çebi, "Yeni sezonda şampiyonluk için oynayacağız. Bu sene kıl payı kaçırdık. Birkaç maç alsaydık şampiyonduk. Taraftar transfer bekliyor. Yapıyoruz, yapacağız. Ancak her zaman söylüyorum. Makul ve düzgün transferler yapacağız. Yani marka, hava, popülizm falan istemiyorum, yöneticilerim de istemiyor. Taraftarımız, bizim yönetimimiz zamanında bu tür şeyleri bizden beklemeyecekler. Biz, Beşiktaş'ı şampiyonluğa kovalayacak futbolcuları arayıp, buraya getirirken, popülizm adı altında fahiş fiyatlarla, bedeli çok ağır olan, Beşiktaş'ın kaldıramayacağı futbolcuları bizden beklemesinler" şeklinde konuştu.

"MAKUL BÜTÇE İÇERİSİNDE GELEBİLECEK OLAN İYİ FUTBOLCULARA KAPIMIZ AÇIK" 

Çebi son günlerde ismi Beşiktaş ile anılan İtalyan futbolcu Mario Balotelli için ise, "Bilemiyorum. Onu Erdal Bey takip ediyor. Makul bir bütçemiz var. O bütçenin içerisinde gelebilecek olan iyi futbolculara kapımız açık. Ama popülizm adı altında burada insanlardan yardım etmelerini isterken bunları çarçur edecek futbolcularla fotoğraf vermekten imtina edeceğimizi saygıyla Beşiktaş taraftarlarına arz ederim" diyerek sözlerini noktaladı.

YILMAZ ERDOĞAN: "BEİKTALI OLMAYAN İNSANLARIN DA YARDIMLARI ÇOK ÇOK ANLAMLIYDI"

Beşiktaşlı ünlü isim Yılmaz Erdoğan, "Kafamızda bir rakam yoktu ancak toplayabileceğimiz en yüksek rakamı istiyorduk. Bizimle ilgili bir şey değil, katkı sunan herkesle ilgili bir durum. Biz sadece ön ayak olduk. Beşiktaşlı olarak zaten görevimiz bizim" dedi.

Yüksek bir katılım beklediğini ve gerçekleştiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Yılmaz Erdoğan, "Katılım çok çok iyiydi. Ben zaten yüksek bir katılım bekliyordum ama beklentimizin üstünde oldu. Herkes, karınca kararınca, gücü yettiğince bu dayanışmaya katıldı. Hem duygusal hem de faydalı bir gece oldu. Özellikle Beşiktaşlı olmayan insanların da yardımları çok çok anlamlıydı. Bu dayanışmayı, kardeşliği; sahada, tribünde sürdürdüğümüzde genel olarak futbolu da ayağa kaldıracağımızı düşünüyorum. Çünkü; bütün kulüplerin derdi ortak. Biz de onların çalışmalarına gönülden katılmak isteriz. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞLI OLARAK ZATEN BİZİM GÖREVİMİZ"

Kendilerinin böyle bir gecede sadece ön ayak olduğunu, bunun da Beşiktaşlı birisi olarak görevi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Kafamızda bir rakam yoktu ancak toplayabileceğimiz en yüksek rakamı istiyorduk. Bizimle ilgili bir şey değil, katkı sunan herkesle ilgili bir durum. Biz sadece ön ayak olduk. Beşiktaşlı olarak zaten görevimiz bizim. Biz zaten Beşiktaş Kültür Merkezi'yiz. Dükkanımız da burada. Dolayısıyla teşekkür edilecek bir şey olduğunu da sanmıyorum. Vazifemizi yaptık. O yüzden çok mutluyum. Beşiktaş'ın bugününden ziyade yarınına, öz kaynağına, Sergen Yalçın'ı nasıl yetiştirdiyse gelecek yıllarda futbolcularını yetiştirecek bir alt yapı için harcanır umarım. Öyle de olduğunu düşünüyorum çünkü konuşmalar hep o yönde. O kısımda da zaten elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim" dedi.

"AŞK BÖYLE BİR ŞEY İŞTE"

Zor durumda olan insanların yaptıkları bağışların tespit edilmesi halinde iade edileceğinin altını çizen Yılmaz Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunu daha önce ben de söyledim, sayın başkan da söyledi. Şartlarını zorlayanları tespit ettiğimizde tabii ki hemen geri öderiz. Hiç öyle bir şeye ihtiyaç yok. Ama tabii ki çok anlamlı. Gözleri dolduran bir şey o. Aşk böyle bir şey işte."

BEŞİKTAŞ'IN GENÇ YILDIZLARINDAN YENİ SEZON YORUMU

Beşiktaş'ın genç futbolcuları Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz, siyah beyazlı ekibin yardım gecesi öncesinde Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Herkesin desteklerini beklediklerini dile getiren Ersin Destanoğlu, "Beşiktaş için önemli bir gece. Herkesin desteğini bekliyoruz. Böyle bir kampanyada herkesin yanımızda olmasını istiyoruz" dedi.

"UMARIM ÇOK GÜZEL BİR SEZON GEÇİRİR VE KUPALARI KALDIRIRIZ"

Kendisine güvendiği için teknik direktör Sergen Yalçın'a teşekkür eden genç file bekçisi, "Hocama teşekkür ediyorum, bana şans verdi. O güvenmeye devam ettikçe ben de sahada elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Şampiyonlar Ligi ile sezonu açıyoruz. Yarın da ilk antrenmanımızı yapacağız. Umarım çok güzel bir sezon geçirir ve kupaları kaldırırız" ifadelerini kullandı.

SERGEN YALÇIN: HİÇ GÜVENMİYORUM (GÜLEREK)

"Sergen hoca sana çok güveniyor, senin yerine geçecek değil de, seninle rekabet edecek tecrübeli bir kaleci alınmasını istiyor, neler düşünüyorsun" sorusu yönetilirken arkadan geçen Sergen Yalçın, gülerek "Hiç güvenmiyorum" dedi ve genç file bekçisine takıldı.

RIDVAN YILMAZ: BEŞİKTAŞ CAMİASI HER ZAMAN KULÜBÜNE SAHİP ÇIKAR

"Beşiktaş'ın daha iyi, daha güzel günlere ulaşması için buradayız" diyen Rıdvan Yılmaz, "Beşiktaş taraftarı, camiası her zaman kulübüne sahip çıkan bir camiadır. Onun için bugün toplandık. Bugün bütün Beşiktaşlıların, taraftarların, camianın desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"

Yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunun altını çizen genç sol bek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Yeni sezonda hedefimiz tabii ki şampiyonluk. İnşallah bu sezona iyi hazırlanıp, kampı iyi geçirip zaten 26, 27'sinde maçımız var. Orada iyi bir sonuç alıp, devamını getirmek istiyoruz. İnşallah orada iyi bir sonuç alırız."

Editör: MURAT ÖZER