Dayanıklılık yarışları konusunda son derece deneyimli olan Borusan Otomotiv Motorsport pilotları sergiledikleri istikrarlı tempo ile ikinci olarak bayrağımızı dalgalandırdılar.

Borusan Otomotiv Motorsport geçtiğimiz hafta sonu İtalya’da gerçekleştirilen geleneksel 3H Endurance Champions Cup Misano yarışında 2'nci olarak podyuma çıkmayı başardı.

İTALYA'DA BAYRAĞIMIZ BİR KEZ DAHA DALGALANDI

Borusan Otomotiv Motorsport, 2 sezon boyunca aralıksız takip ettikleri ve 2016 sezonunda şampiyon oldukları organizasyonun geleneksel gece yarışının Cuma günü yapılan test seanslarında yaşanan teknik bir sorun nedeni ile sıralama turlarında yer alamadı. Ancak takım, mekanik ekibin başarılı çalışması ile cumartesi gecesi start almaya hazır hale geldi.

Kural gereği grid sonundan start alan İbrahim Okyay, ilk turda 3 rakibini geride bırakarak iyi bir başlangıç yaptı. Arka arkaya attığı başarılı turlarla yükselmeye devam eden Okyay, ilk bir saatin sonunda pit stopa grubunda 2'nci, genel klasmanda ise beşinci olarak gelmeyi başardı ve direksiyonu takım arkadaşı Fatih Ayhan’a devretti.

Fatih Ayhan tutturduğu hızlı ve istikrarlı tempo ile yarışın ikinci saatini takımı genel klasmanda bir üst sıraya taşıyarak tamamladı. Akıcı bir pit stop ile yapılan değişimin ardından yarışın son saatinde piste çıkan Aytaç Biter, zorlu yarışta hızını korudu ve damalı bayrağı grubunda ikinci, genel klasmanda dördüncü olarak gördü.

BMW Z4 GT3 otomobillerini çok iyi tanıyan deneyimli ekip, bu yarışta gösterdiği başarılı performans ile İtalya’da bayrağımızı bir kez daha dalgalandırdı. Borusan Otomotiv Motorsport’un bir sonraki dayanıklılık yarışı, aynı serinin finalinin de yapılacağı Vallelunga – Roma’da gerçekleşecek.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan Borusan Otomotiv Motorsport’un diğer sponsorları, Shell, Borusan Lojistik, Glasurit, Sofra Grup, Özüaydın, Cesan, Securitas ve Technogym’dir.

YARIŞ TAKVİMİ

3H Endurance Champions Cup

4 Kasım 2018 VALLELUNGA (ROMA) - İTALYA

www.borusanotomotivmotorsport.com

Editör: MURAT ÖZER