Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası finali ikinci maçında deplasmanda Almanya’nın Allianz MTV Stuttgart takımını 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Maçın en değerli oyuncusu tecrübeli pasör Maja Ognjenovic oldu.

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası Finali rövanş karşılaşmasında deplasmanda Alman ekibi Allianz MTV Stuttgart ile karşı karşıya geldi. İlk karşılaşmayı evinde 3-1 kazanmayı başaran Eczacıbaşı, deplasmanda da rakibini aynı skorla mağlup ederek kupayı müzesine götürmeyi başardı. CEV Kupası’nı 2018 yılının ardından ikinci kez kazanma başarısı gösteren Eczacıbaşı, kulüp tarihinin de 80'inci kupasını kazandı. Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan turuncu-beyazlı ekip, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu. Eczacıbaşı Dynavit Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, çok mutlu olduklarını belirterek, "80'inci yılda 80'inci kupa geldi, çok mutluyuz. Bu takımın daha fazlasına layık olduğunu düşünüyorum. Çok güzel bir dönem geçirdik. Geçen senelerimizde biraz düşüş yaşadık ama bu sene harika bir dönem geçirdik. Bizim kadınlarımız başkadır, müthiştir. Bunu sonuna kadar hak ediyorlar" dedi. Eczacıbaşı Dynavit Kulübü Başkan Yardımcısı Osman Erdal Karamercan ise, "Bu çok anlamlı oldu. Bu yıl bizim 80'inci yılımız. Bu aldığımız kupa da 80'inci kupa. Spor kulübü olarak bizim hem camiamıza hem de tüm Türkiye'ye armağan olsun" diye konuştu.

FERHAT AKBAŞ: BUNUN TARİFİ YOK

Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, kupayı kazanmak için çok çalıştıklarını ifade ederek, "Çok mutluyuz. Çok emek verdik, çok çalıştık. Bunun tarifi yok. Bütün oyunculara çok teşekkürler. Bu sezonki ilk kupamız, devamı gelecek" diye konuştu.

OYUNCULARDAN AÇIKLAMALAR

Karşılaşmanın ardından Eczacıbaşı Dynavit forması giyen Hande Baladın, Beyza Arıcı, Maja Ognjenovic, Simge Aköz, Tijana Boskovic ve Zeynep Palabıyık, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Oyuncuların yaptığı açıklamalar şu şekilde;

HANDE BALADIN

"Çok mutluyuz. Maçın başından sonuna kadar iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Tekrardan bu kupayı ülkemize getirdiğimiz için çok mutluyuz"

BEYZA ARICI

"Söylenecek fazla söz yok. Şampiyon olduk. Kulübümdeki herkesle gurur duyuyorum. Bizi en çok tatmin eden şey o kupayı kaldırmak"

MAJA OGNJENOVIC

"Bu bizim sezon başından beri hedefimizdi. Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi de hedeflerimiz arasında. Bu ilk kupa, gerçekten çok mutluyuz. Stuttgart'taki bu harika atmosferde kazandığımız için çok gururluyuz"

SİMGE AKÖZ

"Evimize götürmek istediğimiz bir kupaydı. 2018'de aldığımız bu kupayı tekrar müzemize katmak istiyorduk. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Umarım önümüzdeki sezonlarda da hedeflediğimiz kupalara ulaşırız"

TIJANA BOSKOVIC

"Çok mutluyuz. Bu kupa, bu sezonki hedeflerimizden birisiydi. Maç boyunca oyunumuz ve tutumumuz harikaydı. Başardığımız şey ile gurur duyuyoruz. Bugün harika bir atmosferde oynadık. Buraya bizi desteklemeye gelen çok fazla Türk taraftar vardı"

ZEYNEP PALABIYIK

“Çok mutluyum. Eczacıbaşı ile bu benim ilk kupam. Her şey çok güzel oldu”

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  CEV Kupası finali rövanşında Allianz MTV Stuttgart'ı 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaşan Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımımız, CEV Kupası finali rövanşında Alman rakibi Allianz MTV Stuttgart'ı 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı.  Türk voleybol tarihi boyunca birçok önemli zafere imza atan Eczacıbaşı Dynavit,  bir kez daha bizlere büyük bir mutluluk ve gurur yaşattı. Bu tarihi başarıya imza atan oyuncularımızı, teknik ekibi ve emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum."

SALON: SCHARRena STUTTGART

HAKEMLER: Dominga Lot (İtalya), Roman Marschner (Çekya)

STUTTGART: Van De Vyver, Segura Palleres, Timmerman, Rivers, Lee, Todorova, Koskelo (L) (Nowicka, Jasper, Lohuis, Ceasar, Berger)

ECZACIBAŞI DYNAVİT: Heyrman, Ognjenovic, Hande, Beyza, Boskovic, Adams, Simge (L), (Fatma, Gözde, Saliha)

SETLER: 18-25, 21-25, 25-18, 24-26

SÜRE: 107 dakika (24' 29' 22' 32')

Editör: MURAT ÖZER