Spor Toto Süper Lig'in 17'nci haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayan derbi mücadelede hakem Fırat Aydınus düdük çaldı. Aydınus’un yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Erdem Bayık üstlendi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ligin 16’ncı haftasında Gaziantep FK ile oynanan maçın 11’ine göre 4 değişiklik yaptı. Pereira, Ferdi Kadıoğlu ve Tisserand'a sakatlıkları sebebiyle görev vermezken, Gustavo ve Serdar Dursun'u yedek soyundurdu. Portekizli teknik adam, bu oyuncuların yerlerine ise Serdar Aziz, Novak, Zajc ve Berisha'ya ilk 11'de forma verdi. Sarı-lacivertli ekipte; kalede Berke Özer, savunma üçlüsünde Kim Min-jae, Serdar Aziz ve Attila Szalai, orta ikilide Crespo ve Zajc, kanatlarda Osayi-Samuel ve Novak, hücum üçlüsünde ise Rossi, Mesut Özil ve Berisha yer aldı.

SARI-LACİVERTLİLERDE 3 EKSİK

Fenerbahçe, Beşiktaş mücadelesine 3 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlığını atlatan ancak henüz takımla çalışmalara başlamayan kaleci Altay Bayındır ile geçtiğimiz günlerde antrenmanda sakatlık yaşayan Ferdi Kadıoğlu ve gribal enfeksiyonu bulunan Tisserand, derbi mücadelede forma giyemedi.

MEYER VE BURAK KAPACAK KADRODA YER ALMADI

Öte yandan sarı-lacivertli ekipte, Max Meyer ve Burak Kapacak kadroda yer almadı. Teknik direktör Pereira’nın kararı doğrultusunda bu iki oyuncu Beşiktaş mücadelesinin kadrosunda yer almadı.

İRFAN CAN, VALENCIA VE MERT HAKAN YEDEK

Sarı-lacivertli ekipte 2 maçlık men cezası biten İrfan Can Kahveci ile sakatlıkları son bulan Enner Valencia ve Mert Hakan Yandaş yedekler arasında yer aldı. Teknik direktör Pereira’nın karar doğrultusunda üç futbolcu, derbi karşılaşmada yedek kulübesinde yer alarak forma bekledi.

VALENCIA 5 MAÇ SONRA KADRODA

Fenerbahçe’de Enner Valencia, 5 maçlık aranın ardından kadroda yer aldı. Ligde en son 30 Ekim tarihindeki İttifak Holding Konyaspor maçında görev alan ve sakatlık yaşayan Valencia, sonrasında oynanan 5 karşılaşmada görev alamadı. Ekvadorlu futbolcu, 5 maç sonra Beşiktaş işe oynanan derbi maçta takımdaki yerini aldı.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki maça sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Sarı-laciverti taraftarlar, Ülker Stadyumu’nu tamamen doldurdu.

FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ MAÇINDAN NOTLAR (BEŞİKTAŞ CEPHESİ)

Spor Toto Süper Lig’in 17’nci haftasında Fenerbahçe derbi maçta Beşiktaş’ı konuk etti. Ülker Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan karşılaşmada Fırat Aydınus düdük çaldı. Aydınus’un yardımcılıklarını ise Aleks Taşçıoğlu ve Erdem Bayık üstlendi.

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Süper Lig’in 16’ncı haftasında 4-2 kazanılan Yukatel Kayserispor maçının 11’inde 2 değişikliğe giderek derbide takımını sahaya sürdü. Karaveli, Serdar Saatçı ve Atiba Hutchinson’un yerine kart cezalarını tamamlayan Necip Uysal ve Josef de Souza’yı sahaya sürdü.

Kaleyi Ersin Destanoğlu’na emanet eden Karaveli, savunma dörtlüsünü; Rosier, Necip Uysal, Vida ve Rıdvan Yılmaz’dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef’i sahaya süren Karaveli, orta alanın sağında Ghezzal, ortasında Can Bozdoğan ve Miralem Pjanic, solunda ise Larin’i görevlendirdi. Karaveli’nin gol yollarındaki tercihi ise Kayserispor maçında attığı 2 golle galibiyette büyük pay sahibi olan Michy Batshuayi oldu.

STOPER TANDEMİ DEĞİŞTİ

Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye konuk olduğu karşılaşmada siyah-beyazlı ekipte savunmanın ortasında Necip Uysal ve Vida görev yaptı. Geçtiğimiz hafta 4-2 kazanılan Kayserispor mücadelesinde Serdar Saatçı’ya formayı emanet eden Karaveli, derbide kırmızı kart cezasını tamamlayan Necip Uysal’ı görevlendirdi. Vida’nın savunma göbeğinde partneri Necip Uysal oldu.

JOSEF VE NECİP UYSAL 11’E DÖNDÜ

Siyah-beyazlı ekipte, sarı kart cezası nedeniyle Kayserispor maçında görev yapamayan Josef de Souza, Fenerbahçe derbisiyle birlikte formasına kavuştu.

Beşiktaş’ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, Kasımpaşa maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşmüştü. Cezası nedeniyle Kayserispor mücadelesinde görev yapamayan Josef, Fenerbahçe karşısında 11’de görev aldı. Öte yandan Giresunspor karşısında gördüğü kırmızı kart ile ligde oynanan iki maçta görev yapamayan Necip Uysal da Fenerbahçe maçıyla birlikte 11’e döndü. 

SİYAH-BEYAZLILARDA 3 EKSİK

Beşiktaş’ta derbi maç öncesinde 3 eksik bulunuyor. Giresunspor mücadelesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat olan Mert Günok’un yanı sıra Kasımpaşa maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle Fransa’da bıçak altına yatan Kevin N’Koudou derbide görev alamadı. Ayrıca yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan ve bu hafta içinde takımla çalışmalara başlayan Alex Teixeira da teknik heyet kararıyla derbinin kadrosuna dahil edilmedi.

SARI KART SINIRINDA 1 FUTBOLCU

Siyah-beyazlı ekipte, Fenerbahçe derbisi öncesinde 1 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Geride kalan haftalarda 3 sarı kart gören Kanadalı golcü Cyle Larin, Fenerbahçe karşılaşmasında sarı kart görmesi halinde, Süper Lig’in 18’inci haftasında oynanacak Göztepe mücadelesinde takımını yalnız bırakacak.

U-19 DERBİSİNDE KAZANAN YOK

İki kulübün U-19 takımları, U-19 Gelişim Ligi’nin 9’uncu haftasında karşı karşıya geldi. Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde oynanan karşılaşma 0-0’lık beraberlikle sona erdi. Bu beraberliğin ardından Beşiktaş 19 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, Fenerbahçe 18 puanla 3’üncü sırada yer aldı.

Editör: MURAT ÖZER