Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup etti. Böylece Fenerbahçe sezonu 53 puanla 7'nci sırada bitirirken, Çaykur Rizespor 35 puanla 15'inci sırada yer aldı.

6'ncı dakikada Rodrigues'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Ferdi'nin vuruşunda kaleci Gökhan meşin yuvarlağa hakim oldu.


21'inci dakikada Skoda ceza alanında topu Boldrin'e aktardı. Boldrin'in vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.

28'inci dakikada Melnjak'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği top savunmadan sekerek Skoda'nın önünde kaldı. Skoda'nın bekletmeden vuruşunda topa Harun hakim oldu.

32'nci dakikada Boldrin'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği gönderdiği ortasına iyi yükselen Skoda'nın arka direkte yaptığı kafa vuruşunda top direğe çarpıp kaleci Harun'da kaldı.

37'nci dakikada Çaykur Rizespor savunmasından topu alarak rakibinden sıyrılan Emre Belözoğlu, ceza sahası içinde Abdullah tarafından yerde kalınca hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi.

39'uncu dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Emre'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

42'nci dakikada Skoda'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Boldrin'in vuruşunda kaleci Harun ayaklarıyla meşin yuvarlağı çıkardı.

53'üncü dakikada Boldrin'in ara pasında rakiplerini geçerek kaleci Harun ile karşı karşıya kalan Skoda'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

60'ıncı dakikada Hasan Ali'nin pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Rodrigues meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.

86'ncı dakikada Zajc'ın sol kanattan ceza alanına ortasında topa iyi yükselen Serdar Aziz'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

90+8'inci dakikada hızlı gelişen atakta Ferdi'nin pası ile kaleci ile karşı karşıya gelen Ozan'ın vuruşunda top ağlara gitti: 3-1.

Karşılaşma 3-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile son buldu.

FERDİ: "SON HAFTALARDA ÇOK İYİ BİR FORM YAKALADIM"

Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, “Çok iyi bir form yakaladım. Özgüvenim yerine geldi çünkü hem hocalarım hem de takım arkadaşlarım bana gerçekten çok fazla destek oluyorlar. Sürekli neleri daha iyi yapabileceğimi konuşuyoruz. Tabii ki bazen hatalar yapıyorum ama bu hatalardan ders çıkarmam gerekiyor” dedi.

Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu, Çaykur Rizespor'u 3 - 1 yendikleri karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Son haftalarda iyi bir form grafiği yakaladığını dile getiren Ferdi Kadıoğlu, “Son haftalarda gerçekten çok iyi bir form yakaladım. Özgüvenim yerine geldi çünkü hem hocalarım hem de takım arkadaşlarım bana gerçekten çok fazla destek oluyorlar. Sürekli neleri daha iyi yapabileceğimi konuşuyoruz. Tabii ki bazen hatalar yapıyorum ama bu hatalardan ders çıkarmam gerekiyor. Takımımız da bugün çok iyi bir performans gösterdi. Çok fazla genç oyuncu vardı. Yeni jenerasyon geliyor ve bu da Fenerbahçe için iyi bir şey. Bu sene oynadığım tüm maçlarda bana şans veren herkese çok teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzdeki sezona bakacağız” ifadelerini kullandı.

"BEN HER ZAMAN HAZIRIM"

Gelecek sezonla ilgili de konuşan Ferdi, forma şansı için her zaman hazır olduğunu dile getirerek, “Tabii ki bu benim kararım değil. Özgüvenim yüksek ama önümüzdeki sezon hocamız buna karar verecek. Ben her zaman hazırım” diye konuştu.

MAÇIN İSTATİSTİĞİ

STAT: Ülker

HAKEMLER: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

FENERBAHÇE: Harun, Dirar, Serdar Aziz, Falette, Hasan Ali (Dk.87 Emir Miray Köksal), Ozan, Emre (Dk.63 Zajc), Ferdi, Ömer Faruk (Dk.76 Emre Nasuh), Rodrigues (Dk.76 Muhammed), Allahyar
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Moroziok, Talbi, Fernandes, Melnjak, Abdullah, Oğuz Kaan (Dk71 Atakan), Tunay(Dk.75 Alberk), Boldrin, Garmash (Dk.76 Sasse), Skoda
GOL: Dk.39 Emre, Dk.Rodrigues, 90+8 Ozan (Fenerbahçe) - Dk.53 Skoda (Çaykur Rizespor)
SARI KARTLAR: Serdar Aziz (Fenerbahçe)

Editör: MURAT ÖZER