Göksel Gümüşdağ, ''Abdurrahim Albayrak'ın yaptığı açıklamaları şaşkınlıkla izliyorum, VAR kayıtları, TFF dışında kimsenin elinde olamaz'' dedi.

TFF'ye acilen araştırma komisyonu kurması çağrısında da bulunan Göksel Gümüşdağ, bu konunun takipçisi olacaklarını belirterek, TFF ile gerekli yazışmaların yarın yapılacağını ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 6222'ye aykırı olan kin, nefret, şiddet içeren ifadeler kullanıldığı için başvuruda bulunacaklarını dile getirdi.
 

"İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA SUŞ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, katıldığı bir ödül töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ödül törenine teknik direktör Abdullah Avcı ve kaptan Emre Belözoğlu ile birlikte katılan Gümüşdağ, "Bugün güzel ve anlamlı bir gün. Gerek şahsım, gerek teknik direktörümüz Abdullah Avcı, kaptanımız Emre Belözoğlu ve oyuncumuz Edin Visca için ödül almak için buradayız'' ifadelerine yer verdi.

"BEŞİKTAŞ'I TEBRİK EDİYORUM"

Hafta sonunda Beşiktaş ile centilmence bir maç oynadıklarını belirten Göksel Gümüşdağ, "Ligin bitimine 6 hafta kaldı. Beşiktaş maçından puan alamadık ama çok güzel bir müsabaka oldu. İlk yarı Başakşehir, ikinci yarı Beşiktaş açısından iyi bir maç oldu. Güzel, centilmen iyi bir maç oldu. Ama istediğimiz puanı alamadık. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"AÇIKLAMALARI ŞAŞKINLIKLA, HAYRETLE İZLİYORUM"

Dün oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ardından Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın yaptığı açıklamalar hakkında konuşan Göksel Gümüşdağ, "Fenerbahçe'nin ve diğer rakibin maçıyla ilgili çok yorum yapmak istemem ama dün rakibimizin yöneticisinin bir açıklaması olmuş. Bunları şaşkınlıkla, hayretle izliyorum. Baktığınızda aynı statta, aynı rakiple ve aynı hakem Ali Palabıyık, Fenerbahçe ile o statta oynadığımız maçta hepinizin malumu VAR kapandı ve yüzde yüz bir golümüz iptal edildi ofsayt sebebiyle ancak ofsayt olmadığını herkes kabul etti. VAR kapalı olduğu için yapacak bir şey yok dediler, gol iptal edildi. İki puanımız gitti ama hiçbir zaman bir rakip tarafından bu organize edildi mi, edilmedi mi böyle şeylere yormadık. Saha içindeki mücadele ile öne çıkmaya çalışalım. Saha dışında bu işi farklı bir noktaya taşımaya çalışırsak bu çok etik olmaz, doğru da olmaz. Bu tip konuşmalar yapmak çok tarzım da değildir ama maalesef bugün baktığınızda ligin ve Avrupa'nın en az gol yiyen takımıyız, ligin en çok galip gelen, en az gol yiyen takımıyız. Buna rağmen bu ifadeleri gerçekten şaşkınlıkla dinliyorum. Şunu da söylemek istiyorum, özellikle baktığınızda o gün biz yan hakemin görmediğinden dolayı ofsayttan verilmeyen golümüzden dolayı iki puanı kaybettiğimizde bunu paylaştık ama hiçbir zaman bir camiayı ya da hiçbir hakemi suçlamadık. Bunun çok şık olmadığını düşünüyorum. Artık bu ifadeler, bu konuşmaların hepsi Türk futbolunda yıllardır gördüğümüz şeyler. Bunların inandırıcılığı da yok. Biz de iki puanımızı orada bıraktık. Olabiliyor. VAR'ın tutku ile savunucusu olan, bu işin buralara gelmesinde en büyük paya sahip olan kişilerden biriyim ve VAR'ın en çok sıkıntısı yaşayan kulübünün başkanı olarak hala VAR'ın ısrarla savunucusuyum. Şunu da söylemek isterim ki ortada çok daha vahim bir durum var'' dedi.

''TFF DIŞINDA VAR KAYITLARI KİMSENİN ELİNDE OLAMAZ''

Göksel Gümüşdağ, kulüpte görev yapan hukuk müşavirlerine talimat verdiğini ifade ederek, yarın da TFF ile bir yazışma yapacaklarını söyledi. Gerektiği durumda TFF'yi ziyaret de edebileceklerini kaydeden Gümüşdağ, ''Orada söylediği çok enteresan bir şey var, 'VAR'ın kayıtları elimizde.' TFF dışında VAR kayıtları kimsenin elinde olamaz. Demek oluyor ki bu hukuk dışı elde edilmiş. Eğer hukuk dışı elde edilmişse ki elde edildiğini söylüyor, arkadaşlara söyledim hukuk müşavirlerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekli suç duyurusunda bulunun. Çünkü bu çok tehlikeli bir durum. Hiçbir takımın uluşamadığı, TFF dışında kimsenin elinde olmaması gereken kayıtlar nasıl hukuk dışı temin edilebiliyor, çok tehlikeli bir şey. TFF'ye çağrıda bulunuyorum, Konya maçının kayıtlarının rakip takım yöneticisi elinde olduğunu söylüyor ve bildiğim şeyler var diyor. Açıklamak zorunda. Dolayısıyla TFF acilen bir araştırma komisyonu kurmalı ve federasyonun içinde eğer bu tür kayıtlar kendi personeli tarafından el altından verilmişse onlarla da ilgili görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunmak zorunda. Acilen bunun arkasında olması gerekiyor, biz bunun takipçisiyiz. Yarın TFF'ye de gerekli yazıları hukuk müşavirleri aracılığıyla hazırlatıyorum, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da aynı zamanda 6222'ye aykırı olan kin, nefret, şiddet içeren ifadeler kullanıldığı için suç duyurusunda bulunacağız. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Sahada bir emek var, herkes emek veriyor, sadece rakip takımlar vermiyor ama sözler çok tehlikeli. Bu konuda hassasiyetimizi, bunları paylaşmak gerektiğini hissettim. Gerçekten şaşkınlıkla izliyorum böyle bir şey olmaz. Yarış centilmenlikle sonuna kadar gidecek ve sonunda kim alırsa alkışlamasını da bileceğiz. Şu an Başakşehir Futbol Kulübü şampiyonluğa en yakın takımdır. Şampiyon olmak istiyordur ve şampiyonluğa da inancımız tamdır ama saha dışı, alıştığımız geçmişten beri bunları çok duyduğumuz altı dayanağı olmayan iftiralar ya da tehdit vari rakiplere ya da federasyona konuşmaların hiçbirisi kabul edilemez. Bunlar varsa açıklanmalıdır, açıklamaya davet ediyorum. TFF'nin de bu anlamda federasyonun içinde bunların ulaştırılması ile ilgili görevi kötüye kullanan kişiler varsa onların tespiti noktasında gerek emniyetten gerek savcılıktan mutlaka araştırma yapması lazım, bu konuyla ilgili bir an önce kamuoyunun aydınlatılması lazım'' şeklinde konuştu.

Editör: MURAT ÖZER