2020 Motul FIM Dünya Superbike ‘ın İspanya Teruel’de gerçekleşen Dünya Supersport 300 ‘ün beşinci ayağında Yamaha bLU cRU yarışçısı Bahattin Sofuoğlu 2 podyum yaparak ülkemizi gururlandırdı.

İSPANYA'DA YAMAHA bLU cRU YARIŞÇISI BAHATTİN SOFUOĞLU RÜZGARI ESTİ

Genç Sofuoğlu ilk yarışta ikinci olurken; ikinci yarışı 3. sırada tamamladı ve iki kere podyuma çıktı. Dünya Superbike yarışında Pata Yamaha Fabrika Takımı’nda yarışan milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, ilk gün yarışı 5. sırada tamamlarken; ikinci yarışta ise bitiş çizgisini 7. Sırada geçti. Bir sonraki ayak Katalonya’da koşulacak.

Dünya Supersport 300 ve Dünya Superbike’ın İspanya Aragon pistinde gerçekleşen beşinci ayağı harika mücadelelere kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Heyecanın bir an bile düşmediği Dünya Supersport 300’de yarışan Yamaha bLU cRU yarışçısı Bahattin Sofuoğlu adeta şov yaptı. Yarışlara pol pozisyonunda başlayan genç pilot; iki yarışta da podyumda kendine yer buldu. Bahattin Sofuoğlu ilk yarışta 2. olurken; ikinci yarışı 3. sırada tamamladı ve şampiyona genel klasmanında 93 puanla 5. sırada yer aldı.

Dünya Superbike yarışında Pata Yamaha Fabrika Takımı’nda yarışan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu ise yarışın ilk ayağında 5. sıraya yerleşirken tamamlarken; ikinci yarışta ise bitiş çizgisini 7. sırada geçti. Razgatlıoğlu şampiyona genel klasmanında 147 puanla 3. sıradaki güçlü yerini korudu.

Milli yarışçıların destekçisi Yamaha Motor Türkiye Genel Müdürü Bora Berker Cansever “Şampiyonanın sonuna yaklaştıkça heyecanımız her geçen gün daha da katlanıyor. Her iki temsilcimizle de gurur duyuyoruz. Hırsları, azimleri ve motivasyonlarına güveniyoruz. Bahattin önemli bir atak yaptı bu hafta, sıralamada oldukça iyi yerde. Toprak’da bir sonraki etapta eminim daha iyi derecelere ulaşacak. Onlar Yamaha’nın genetiğinde olan yarış ruhuna yakışan iki Türk genci. Dünya podyumlarında onları görmek bizim için büyük gurur kaynağı” dedi. 

Editör: MURAT ÖZER