Süper Lig tarihinde ilk şampiyonluğunu kazanan Medipol Başakşehir, kupasını TFF Başkanı Nihat Özdemir'den aldı.



Süper Lig'in 2019-20 sezonunda 69 puanla şampiyon olan Medipol Başakşehir, Kasımpaşa maçının ardından kutlamalara başladı. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndan Başakşehir Fatih Terim Stadı'na üstü açık otobüsle gelen futbolcular ile teknik heyet, yol boyunca coşku yaşadı. Takımı taşıyan otobüsün Başakşehir'e gelmesi ile stat önündeki taraftarlar meşale yakarken sokaklarda ve balkonlara bulunan taraftarlar bayrak sallayıp destek tezahüratlarında bulundu. Turuncu-lacivertlilerin stattaki şampiyonluk kutlamalarına ise yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 3 bin 500 taraftar ateş ölçümü yapıldıktan sonra alındı. 

SANATÇILAR SAHNE ALDI

Medipol Başakşehir'in Fatih Terim Stadı'ndaki şampiyonluk kutlamaları Fettah Can, Murat Dalkılıç, Serdar Ortaç ve Hande Yener'in sahne alması ile devam etti. Stat içine kurulan dev platformda sevilen şarkılarını seslendiren sanatçılara tribünlerde yer alanlar eşlik etti. 



ŞAMPİYON, KUPASINI NİHAT ÖZDEMİR'DEN ALDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri düzenlenen organizasyonu protokol tribününden takip etti. Kutlamalar, kulüp çalışanlarının sahneye davet edilmesi ile devam etti. Daha sonra idare kadro, sonrasında ise turuncu-lacivertli futbolcular saha içerisinde yer alan dev platforma tek tek isimleri anons edilerek çıktı. Her futbolcu kendisinin belirlediği şarkının çalınması ile sahneye çıkarken stat içerisinde görsel şovlar gerçekleştirildi. Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, sahneye Ahmet Kaya'nın "Siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz" şarkısıyla çıktı. Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ın sahneye gelmesiyle kupa seremonisine geçildi. Şampiyonluk kupasının kaptanlara takdim edilmesiyle Mahmut Tekdemir, Edin Visca ve Alexandru Epureanu kupayı kaldırırken büyük coşku yaşandı.  Futbolcular şampiyonluk kupasını alıp sahaya inerek tribünleri gezdi ve kutlamalara gelen taraftarları selamladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 12 NUMARALI FORMASI EMEKLİ EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başakşehir Stadı açılışında giydiği 12 numaralı forma ise düzenlenen şampiyonluk gecesinde emekli edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 numaralı formasının dev hali tribüne asılırken, şampiyonluk için gönderdiği mesaj da okundu. Mesajda, "2019-2020 sezonu Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir Futbol Kulübünü ve taraftarlarını gönülden tebrik ediyorum" sözleri yer aldı. 

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: "TÜM OYUNCULARIMA, SİZLERE VE TÜM BAŞAKŞEHİR AİLESİNE ŞAMPİYONLUĞU ARMAĞAN EDİYORUZ"

Kutlamada açıklamalarda bulunan Göksel Gümüşdağ, "Sayıları az, inançları fazla büyük Başakşehir taraftarı sizleri seviyorum. Siz inandınız, yılmadınız, bize cesaretlendirdiniz. Başta teknik direktörümüz Okan Buruk olmak üzere tüm oyuncularıma, sizlere ve tüm Başakşehir ailesine şampiyonluğu armağan ediyoruz. 2014 yılında bir avuç inanan insan, başta bize inanan kurucu başkanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir model olmak, bir örnek olmak için yola çıktık. Centilmenliğimiz, kurumsal yapımızla Türkiye'de model olmak istiyoruz anlayışıyla yola çıktık. Polemikten uzak, sadece futbol. Bu duygumuzu anlattık. Kurucu başkanımız 'Yolunuz açık olsun' dedi. Zor günlerimiz oldu, sıkıntılı günlerimiz oldu ama aile içinde çözdük. Sabırdan, edepten asla taviz vermeyiz. Türkiye'de şampiyonluğumuz için dua eden, Balkanlardan dua eden herkesten Allah razı olsun. Hamd ediyorum Allah'ıma, binlerce şükür" ifadelerini kullandı.

"TÜRK FUTBOLUNDA DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR BAŞARI "

 Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Gerçekten inanılmaz yoğun bir yıl. Müthiş bir mutluluk, büyük bir zafer. Türk futbolunda devrim niteliğinde bir başarı. Ama sayıları az, inançları çok Başakşehir taraftarı da hiç pes etmedi, hiç yılmadı. Her zaman bu mutluluğu bize inanarak yaşattılar ve desteklediler” dedi.

Göksel Gümüşdağ, şampiyonluk kutlamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kulübün kurulmasının ardından 6 yılın 4’ünde şampiyonluğu kıl payı kaçırdıklarını belirten Göksel Gümüşdağ, “Öncelikle kızım ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın çocukları neden yanımdalar. Bunlar bizim en küçük baykuşlarımız. Onun için her maçta bizimle beraberler. Onlar için de çok mutlu bir gün. Öncelikle sizlere de çok teşekkür ediyorum. Yıllardır takip ediyorsunuz. Kar, kış demeden yoğun bir tempo. 6 senenin 4 senesi kıl payı kaçan şampiyonluklar. Tabii kaybetmeden kazanmayı öğrenemiyorsunuz. Büyük bir mücadele gösterdik. Gerek Türkiye’de gerek Avrupa’da 6’ncı yılımızda, 6’ncı yaşında Türkiye’nin 6’ncı şampiyonu Başakşehir oldu. Tüm Türkiye’ye hayırlı olsun. Aynı zamanda Avrupa’da da son 16’da bir rövanş maçımız var. İnşallah Kopenhag’daki rövanş maçını da geçip, bütün Türkiye’ye Türk bayrağını dalgalandıracak bir mutlulukla dönüp, Türkiye’ye armağan ederiz. Bundan sonra üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Başakşehir, 6 yıldır istikrarın takımı oldu. Hep planlı, programlı oldu. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Dolayısıyla her zaman zirveyi zorlayan, istikrarını koruyan, centilmenlikten asla uzak kalmayan, saha içinde kalmak isteyen, futbolun sadece futbol olduğunu bilen, bunun bir oyun olduğunu hisseden oyuncular, teknik direktörler ve yönetim anlayışındayız. Dolayısıyla rakiplerimizin hepsine renk verdikleri için, sonuna kadar mücadele ettikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

"MAĞLUBİYETE RAĞMEN BİZİ KONVOYLARLA BURAYA GETİRMİŞLERDİ"

Süper Lig’in 32’nci haftasında deplasmanda kaybedilen Konyaspor maçının ardından taraftarların kendilerine verdiği desteği de hatırlatan Gümüşdağ, “Gerçekten inanılmaz yoğun bir yıl. Müthiş bir mutluluk, büyük bir zafer. Türk futbolunda devrim niteliğinde bir başarı. Ama sayıları az, inançları çok Başakşehir taraftarı da hiç pes etmedi, hiç yılmadı. Her zaman bu mutluluğu bize inanarak yaşattılar ve desteklediler. Konya maçına döndüğümde çok duygulandım. 12 hafta namağlup gelen bir takım, iyi oynayan bir Konyaspor’a maçı kaybetmişti. Ona rağmen konvoylarla bizi buraya getirdiler. Ben bir kez daha tüm Başakşehir Futbol Kulübü’ne, yönetim kuruluna, teknik direktörümüz Okan hocamıza, ayrıca geçmişte hocalığımızı yapan Abdullah Hoca’ya, geçmişte bu takımın 4 yıl kaptanlığını yapan Emre Belözoğlu kardeşime, burada oyunculuğu olmuş ve bugün farklı farklı kulüplerde olan Başakşehir forması giymiş tüm futbolcu kardeşlerime, Başakşehir’e gönül veren, dua eden herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OKAN BURUK: ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, önemli başarılara imza atmaya devam etmek istediklerini söyledi.

Medipol Başakşehir'in Fatih Terim Stadyumu'nda düzenlediği şampiyonluk kutlamasının ardından turuncu lacivertli ekibin teknik direktörü Okan Buruk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kupayı tutmanın çok farklı bir duygu olduğunu dile getiren Buruk, "Geçen hafta şampiyonluğu yaşadık ama kupayı kaldırmak bambaşkaydı. Çok da güzel bir organizasyon oldu. Çok mutlu olduk. Taraftarlarımızın önünde kupa kaldırmak çok güzeldi. Önemli bir başarıya imza attık, devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi var, yine şampiyonluk istiyoruz ligde. Avrupa Ligi var bu sezon daha. Hedeflerimiz hala devam ediyor" şeklinde konuştu.

"AVRUPA LİGİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

UEFA Avrupa Ligi'nde yollarına devam ettiklerini hatırlatan Okan Buruk, şu ifadeleri kullandı: "Avrupa Ligi önemli bizim için. Son 8’e kalmak önemli. Orada da devam etmek istiyoruz. Türkiye’yi temsil eden bir takımız. Süper Lig’i kazandık, aynı zamanda Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden tek takımız. Bizim bu yolda devam etmemiz gerekiyor. İnşallah önce son 8’e kalacağız ve orada da mücadelemizi vereceğiz."

"EN BÜYÜK AMACIMIZ AVRUPA LİGİ"

Avrupa Ligi'ne odaklandıklarını söyleyen Okan Buruk, "Şu anda en büyük amaç Avrupa Ligi. Önümde kısa vadede bir hedef var. Oraya odaklandık. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi’ndeyiz, Süper Kupa oynayacağız. Başakşehir’in tekrar şampiyonluk yolunda ilerlemesi çok önemli. Umarım biz de Türkiye’den Avrupa’ya giden teknik adamlardan oluruz ve bunu başlatırız" diyerek sözlerini noktaladı.

MEHMET TOPAL: CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN 

Medipol Başakşehir'in tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal, şampiyonluk kutlamalarının ardından yaptığı açıklamada, "Bütün takım arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir'de şampiyonluk yaşayarak 3 farklı kulüpte bu başarıya ulaşan ilk futbolcu olan Mehmet Topal, şunları söyledi;

"Hak edilmiş bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Sezon başından bu yana çok büyük mücadeleler verdik. Çok fazla maç sayılarına rağmen, UEFA'da yolumuza devam etmemize rağmen iyi bir performans sergiledik. Ligin bitimine 1 hafta kala da şampiyonluğumuzu ilan ettik. Bütün takım arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun."

"Yaşadığın en anlamlı şampiyonluk hangisiydi?" şeklindeki soruya Topal, "Bütün şampiyonluklar çok değerli, çünkü; inanılmaz verilen emekler var. Hiçbirini birbirinden ayırt edemem. Hepsinin anlamları çok fazla. Çünkü şampiyonluklar gerçekten kolay kazanılmıyor. İnanılmaz emekler veriyorsunuz. Birini birinden ayırırsam saygısızlık etmiş olurum. Hepsi de benim için çok değerli diyebilirim" yanıtını verdi.

Kariyer hedefleriyle ilgili ise tecrübeli futbolcu, şu ifadeleri kullandı; "Her zaman şunu söylüyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Gerek hocamız, başkanımız ve camiayla her zaman iyi ilişkilerimiz oldu. Bakalım, hayırlısı. Biz her zaman sezonun bitmesini bekledik. Şu anda da çok önemli UEFA maçlarımız da devam ediyor. Başkanımızla da ufak bir görüşmemiz oldu. İlerleyen zamanlarda ne olur açıklanır zaten. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun."

MERT GÜNÖK: HAK EDİLMİŞ BİR ŞAMPİYONLUK VAR 

 Medipol Başakşehir’in kalecisi Mert Günok, UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacakları Kopenhag maçı ve turu geçmeleri halinde muhtemel Manchester United eşleşmesi için, “Bütün takımlar için sezon sona ererken, bizim için bitmedi. UEFA Avrupa Ligi’nde Kopenhag maçımız var. 1-2 gün izin yapıp, Kopenhag maçına hazırlanacağız. Orada da Kopenhag karşısında bir avantajımız var. Onu kullanıp, çeyrek finale çıkmak istiyoruz. Sonrası da artık tek maç üzerinden oynanacağı için herkesin şansının olduğunu düşünüyorum” dedi.

Medipol Başakşehir’in tecrübeli file bekçisi Mert Günok, şampiyonluk kutlamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"HEP BERABER KULÜBÜN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Pandemi sürecinden çıkan en iyi takım olduklarını dile getiren Mert Günok, “Yorucu bir sezonun ardından şampiyonlukla kapatmak tabii ki her futbolcunun hayali. Biz de bu hayali bugün gerçekleştirdik. Hep beraber kulübün hayalini gerçekleştirdik. Tüm oyuncu arkadaşlarımıza, teknik ekibimize, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Herkes için zor bir sene oldu. Pandemiden dolayı araya girmiştik. Aradan sonra iyi çıkan takım biz olduk. Hepimiz çok mutluyuz ve gururluyuz. Burada hak edilmiş bir şampiyonluk var. Sahada kazanılmış bir şampiyonluk var. Herkes terinin son damlasına kadar sahada mücadele etti. Bütün takımlar çok mücadele etti. Küme düşen takımlarda oldu. Yarıştığımız tüm takımları tebrik ediyorum. Herkes çok iyi mücadele etti. Ama kazanan biz olduk. Mutluyuz ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.

"TEK MAÇ ÜZERİNDEN OYNANACAĞI İÇİN HERKESİN ŞANSI VAR"

Diğer takımlar için sezonun sona erdiğini ancak kendileri için devam ettiğini belirten tecrübeli file bekçisi, “Bu sene hep ilklerin yılı oluyor. Pandemiden dolayı sezonun ilk defa temmuzda bitmesi. Bütün takımlar için sezon sona ererken, bizim için bitmedi. UEFA Avrupa Ligi’nde Kopenhag maçımız var. 1-2 gün izin yapıp, Kopenhag maçına hazırlanacağız. Orada da Kopenhag karşısında bir avantajımız var. Onu kullanıp, çeyrek finale çıkmak istiyoruz. Sonrası da artık tek maç üzerinden oynanacağı için herkesin şansının olduğunu düşünüyorum. Herkesin bildiği gibi sonrasındaki kura kolay değil. Elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

İRFAN CAN KAHVECİ: RÜYA GİBİYDİ 

Medipol Başakşehir'in yıldız futbolcusu İrfan Can Kahveci, "Bugün maçtan önce ağabeylerimle soyunma odasında konuşurken, 'Bugün biri beni uyandırsa, bir haftadır uykudasın dese herhalde çok sinirlenirdim' dedim. Rüya gibiydi" ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir'in şampiyonluk kutlamalarının ardından turuncu lacivertli ekibin önemli isimlerinden İrfan Can Kahveci, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluğun rüya gibi olduğunu dile getiren İrfan Can Kahveci, "Bugün maçtan önce ağabeylerimle soyunma odasında konuşurken, 'Bugün biri beni uyandırsa, bir haftadır uykudasın dese herhalde çok sinirlenirdim' dedim. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Gurur duyuyorum takım arkadaşlarımla" dedi.

"AVRUPA MAÇLARI BİTTİKTEN SONRA TEKLİFLER VARSA BAŞKANIMIZLA KONUŞURUZ"

İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla'nın kendisiyle ilgilenmesine değinen Kahveci, "Şu an bizim Avrupa maçlarımız var, onlara konsantreyim. Hiç konuşmadık bunları. İnşallah bu maçlar bittikten sonra başkanımızla otururuz ve teklifler varsa ona göre konuşuruz. Evet benim gönlüm İspanya’dan yana. Bana daha çok uygun olan lig İspanya Ligi" diyerek sözlerini noktaladı.

MAHMUT TEKDEMİR: ŞÜKÜRLER OLSUN ŞAMPİYONLUK NASİP OLDU

Medipol Başakşehirli Mahmut Tekdemir, “4 senedir bu şampiyonluk yarışının içindeydik. Bir türlü nasip olmadı, bu sene çok şükür nasip oldu” dedi.

Medipol Başakşehir’in takım kaptanlarından Mahmut Tekdemir, şampiyonluk kutlamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şampiyon oldukları için heyecanlı ve gururlu olduklarını dile getiren Mahmut Tekdemir, “16 senedir bu kulüpteyim. Burada doğdum, büyüdüm diyebilirim. O günden buraları hayal edebilir miydin derseniz, kimse hayal edemezdi. Bu gururu yaşadığım için başta başkanım olmak üzere, Okan hocama, teknik ekibe, futbolcu kardeşlerime ve sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ederim. 4 senedir bu şampiyonluk yarışının içindeydik. Bir türlü nasip olmadı, bu sene çok şükür nasip oldu bize. Şükürler olsun” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE DE AYNI ŞEKİLDE DEVAM ETTİRİRİZ”

Hafta ortasında önümüzdeki yıllarda şampiyonluklara ambargo koyabiliriz şeklinde yaptığı açıklama hatırlatılan tecrübeli futbolcu, “Neden olmasın. Sonuçta bu takım bakıldığı zaman iskeletini korumuş bir takım. Hep birlikte oynamış bir takım. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam ettiririz” diye konuştu.

Editör: MURAT ÖZER