Kasımpaşa'nın Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği Süper Lig 4'üncü hafta müsabakasının ardından Kasımpaşa Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Fatih Terim, yorgunluğun altından kalkamadıklarını söyleyerek, “Bazı oyuncular ayakta kaldı ama maalesef birkaç oyuncumuz o yorgunluğun üstesinden gelemedi. Fiziki düşüş beklediğimizin üstünde oldu. Kasımpaşa’yı tebrik ediyorum. Çok da güzel gol bir attılar. Belki oyunun başında girdiğimiz pozisyonu gole çevirebilsek veya beraberliği erken bulabilsek olay başka olurdu ama olmadı. İlk 3 haftaya baktığımızda beklemediğim bir sonuçtu. Lig uzun bir maraton klasik ama söylemek zorundayız. Bunu telafi edeceğiz. İkinci yarı baskılı oynadık, tek kale oynadık ama çift santrfor oynamamıza rağmen net pozisyon bulamadık. Daha etkili olmalıydık” şeklinde konuştu.

FATİH TERİM: GALATASARAY'I TERK ETMEDİM, OYUNU TERK ETTİM

Karşılaşmanın tamamlanmasını beklemeden sahadan ayrılmasıyla ilgili olarak Fatih Terim, "Ben ne Galatasaray’ı bıraktım ne de takımımı bıraktım. Ben sadece maçı bıraktım. Bana ve Galatasaray’a değil kendine yazık eden bir takım. Artı futbolun ruhuna aykırı bazı durumlar vardı onun için. Bütün mağlubiyetleri bana yazsınlar. Bütün hataların sorumlusu olduğumu yazabilirler. Olanı olmayanı söylesinler. Belki Galatasaray’ın borçları da benim yüzümdendir onu da söylesinler. Ben Galatasaraylılara yakışır, durduğum yerden vazgeçmeyeceğimden herkes emin olabilir. Ben Antep maçında da çıktım. Bu kadar süre yerde dolaşan bir oyunda neye tepki gösterdiğim açık" ifadelerine yer verdi. 

"SUÇLU BENİM, BENİM YÜZÜMDEN OLMUŞTUR, BORÇLAR BİLE BENDENDİR"

Deneyimli teknik adam transfer süreciyle ilgili olarak ise şöyle konuştu: "Transferi konuşacağımıza nedenlerini niçinlerini konuşmamız lazım. Israrla söylüyorum. Burada yarım yarım konuşuyoruz. Derdimizi anlatamıyoruz. Bunları imkan olursa milli takım arasında röportajda konuşmayı düşünüyorum. Ben de bu söylemden bıktım. Bu konuyla ilgili düşüncelerimi anlattım. Listeyi hem sezonda hem sezon sonu paylaştık. Fazla bir şey konuşacak halimiz yok. Kimsenin suçu değil. Suçlu benim. Bana yazabilirsiniz sorun yok. Benim yüzümden olmuştur. Borçlar bile bendendir. Şu anda da bunları konuşmak yersiz. 24 saat var ondan sonra ne olacağı da aşağı yukarı belli. Biz mevcut kadro ile ocak ayına kadar nasıl gideriz, nasıl yaparız buna bakalım. Kafamızdaki plan içerisinde yapamadıklarımızı ocak ayına kadar yapar mıyız onun çalışması içinde olacağız."

MEHMET ALTIPARMAK: DAHA FARKLI KAZANABİLİRDİK

Kasımpaşa'nın teknik direktörü Mehmet Altıparmak ise hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, "Bugün hem oyun anlamında hem skor anlamında çok hak ettiğimiz galibiyet aldık. Tüm oyuncularımıza ekibimize teşekkür ediyorum. Oyuncularımı alınlarından öpüyorum. Bu hafta Galatasaray’ın defanstan topla çıkışlarına çalıştık. Kazandığımız toplarla ön taraftaki baskıyla pozisyon yakalayabileceğimizi biliyorduk. İlk yarıda 5-6 yüzde yüz pozisyon kaçırdık. Maçı ilk yarıda da çözebilirdik. Galatasaray’ın bir pozisyonu var. Net diyeceğimiz bir pozisyonu yok. Son paslarda dikkatli olsaydık daha farklı kazanabilirdik. Önemli olan kazanmaktı. Milli takım arasına kazanarak girmek istiyorduk. Oyunun basından sonuna kadar isteyen bütün oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

"HODZIC DÜN GELDİ, BUGÜN OYNADI"

Mehmet Altıparmak, Galatasaray karşısında ilk 11’de sahaya çıkan Armin Hodzic ile ilgili gelen soruya, "Uzun süredir istediğimiz bir oyuncuydu. Takımının Avrupa kupası maçı olduğu için geç katıldı. Onlar da elendiler ve işlemler hızlandı. Kasımpaşa ailesi çok müthiş bir aile, dün geldi bugün oynadı. Bu ailenin içine giren herkes parçası oluyor ve adapte oluyor. Oyuncularım adapte olmasında yardımcı oldular" yanıtını verdi.

"BU SEZON ÜST SIRALARI HEDEFLEYEN BİR KASIMPAŞA VAR"

Son olarak milli takım arasının kendilerine iyi geleceğini belirten Altıparmak, "Milli takım arasından sonra istediklerini iyi uygulayan bir takım olacağız. Bu sezon üst sıraları hedefleyen bir Kasımpaşa var. Bu hedefi gerçekleştiren bir takım olacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: MURAT ÖZER