Beşiktaş’ın İspanyol savunma oyuncusu Francisco Montero, “Kariyerimde attığım büyük bir adımdı. Buraya transfer olarak başarılı şekilde futbol hayatıma devam etmek istiyorum” dedi.

Beşiktaş'ın İspanyol ekibi Atletico Madrid'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Francisco Montero, Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beşiktaş formasını giymenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu vurgulayan Montero, “Kariyerimde attığım büyük bir adımdı. Buraya transfer olarak başarılı şekilde futbol hayatıma devam etmek istiyorum. 1 sene Deportivo ile kiralık oynadım. Sonrasında hocam Simeone ile görüşme imkanım olmadı çünkü arada kısa bir süre oluşmuştu ve menajerim bana Beşiktaş’ın teklifini sunduğunda kararımı verdim ve başka bir şey düşünmeden buraya geldim” şeklinde konuştu.

Teknik direktör Sergen Yalçın’ın talep ettiği sürece her pozisyonda oynayabileceğini söyleyen 21 yaşındaki oyuncu, taktığı gözlüğün ise rahatsız ettiğini, bakış açısını kısıtladığı için çıkardığını dile getirdi.

“EN İYİ ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUM"

Takımdaki forma rekabetini de cevaplayan İspanyol oyuncu, “Takım gol yediği zaman, özellikle bizim gibi takımlar çok gol yediğinde defans oyuncuları ve kaleciler hatalı bulunur. Ancak bu bir takım çalışması. Kolektif bir çalışmayla gol atıyoruz ve gol yiyoruz. Vida ve Welinton ile olan forma mücadelesine bakınca her oyuncu 11’de oynamak ister. Ben elimden geldiğinde en iyi şekilde çalışmaya devam ediyorum. Hoca elindeki en iyi 2 oyuncuyu seçecek ve bu isimleri oynatacak. Biz oyuncular olarak bize söylenen kurallara uymaya çalışıyoruz. Pandemiye adapte olmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Francisco Montero, kiminle rahat oynadığını söylemenin kendisine düşmeyeceğini, kiminle oynarsa adapte olmak zorunda olduğunu da sözlerine ekledi.

“GÜÇLÜ OLDUĞUM YÖNÜM TOPU SAVUNMADAN PAS YAPARAK ÇIKARMAK”

İspanya ve Türkiye arasında büyük farklar olduğunu belirten Montero, “Futbol olarak baktığımızda İspanya ile Türkiye arasında büyük farklar var. İspanya’da taktiğe dayalı bir durum var. Türkiye’de ise biraz daha İngiltere’ye benzeyen fiziğe dayalı futbol oynanıyor. Fizik olarak kendimi biraz daha geliştirmem gerekiyor. Bir de her defans oyuncusunda olduğu gibi, top rakip takımdayken ve biz baskı yapmıyorsak, savunma arkasına atılan toplarda biraz daha geliştirmem gerekiyor kendimi. Güçlü olduğum yönüm ise topu savunmadan pas yaparak çıkarmak” şeklinde konuştu.

Montero, Beşiktaş’ta kalıp kalmak istemeyeceği ile ilgili ise “Şu anda bunu konuşmak adına çok erken. Ancak sezon sonunda böyle bir durum olursa konuşabilirim" ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL ÇOK HOŞUMA GİTTİ”

İstanbul’u sevdiğini de sözlerine ekleyen genç oyuncu, “İstanbul gerçekten çok hoşuma gitti. İnsanların da yaklaşımı çok güzel ve sıcak. Tabii ki trafik problemi var. Atletico Madrid’de forma giyerken Godin bana çok yardımcı olmuştu. Saha içi ve dışında kendisini örnek alıyorum” dedi.

Editör: MURAT ÖZER