Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, “Gelip defans yapan bir oyun sergilemedik. Atak oynadık hatta farkı kaçırdık. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Bu galibiyeti bütün Adana’ya armağan ediyorum” dedi.

"ATAK OYNADIK HATTA FARKI KAÇIRDIK"

Spor Toto Süper Lig’in 20’nci haftasında Adana Demirspor deplasmanda Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güzel bir maç olduğunu ifade eden Sancak, hücum futbolu oynayarak galip geldiklerini belirterek, “Güzel bir maç oldu. Biz buraya kazanmaya geldik. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyorum. Taraftarlarına da bir mesajım var, yönetimlerine sahip çıksınlar. Bu sene kayboldu ama netice itibariyle önlerinde yıllar var. Bu nedenle yönetim ve futbolculara sahip çıksınlar. Nerede bitirirlerse ona göre planlama yapacaklardır. Taraftarlar sakin olsun. Çünkü Fenerbahçe büyük camia. Arada böyle aksaklıklar, sorunlar oluyor. Sabretsinler. Kendi oyuncularımı kutluyorum. Hocamı tebrik ediyorum. Hepsini alnından öpüyorum. Gelip defans yapan bir oyun sergilemedik. Atak oynadık hatta farkı kaçırdık. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Bu galibiyeti bütün Adana’ya armağan ediyorum. Takımlarını desteklemeye devam etsinler. İnşallah ilerleyen süreçte daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.

“MAÇ BİTMEDEN BELHANDA’YI İÇERİ ALSINLAR DİYE BAĞIRDIM AMA DUYMADILAR”

Mücadelede Adana Demirspor’a galibiyeti getiren golü kaydeden Younes Belhanda’nın gol sevincinden sonra yaşanan olaylara da değinen Sancak, “Belhanda’nın Galatasaray’dan gelmesinden ve Fenerbahçe-Galatasaray çekişmesinden dolayı böyle şeyler oluyor. Hiç gerek yoktu. Maç bitmeden bağırdım Belhanda’yı içeri alsınlar da sıkıntı olmasın diye ama duymadılar. Bir iletişimimiz olacak. Kendisiyle görüşeceğiz. Bu kulübün en değerli oyuncularından birisi ve böyle gerginlikler olmamasını istiyoruz. Biz Türkiye’de herkesin ikinci takımı olmak istiyoruz, hedefimiz bu. Hiçbir camiayla tartışmadan çıkıp oyunumuzu oynamak istiyoruz. Kazanabiliriz de kaybedebiliriz de. Bugün Allah nasip etti ve kazandık, mutluyuz. Daha önce gönül verdiğim takımdı Fenerbahçe. Maçtan önce futbolcularıma söyledim, ‘Benim için kazanın’ dedim. Galatasaray’ı da yenmiştik. Beşiktaş ile deplasmanda 3-0’dan 3-3 berabere kalmıştık. Trabzon’da da çok muhteşem oynamıştık ama şanslı olan Trabzonspor’du. Güzel bir maçtı ve galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“OYUN İÇERİSİNDEKİ YABANCI SAYISINI SERBEST BIRAKIN”

Ara transfer dönemindeki çalışmalardan bahseden Murat Sancak, yabancı oyuncu kuralıyla ilgili de düşüncelerini paylaştı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’e yabancı oyuncu kuralı konusunda mesaj yollayan Sancak, “Öyle yıldız transfer yapmayı düşünmüyoruz. Bazı bölgelerde aksaklıklarımız var. Yerli oyuncu oynatma sisteminden dolayı iyi yerli almak istiyoruz. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Buradan da federasyon başkanımıza sesleniyorum, yabancı sayısını 14’ten 10’a düşürün ama oyun içindeki sayıyı serbest bırakın. Daha önce defalarca söyledim, tekrar söylüyorum. Bütün hocaların elini kolunu bağlıyorsunuz, buradan da mesajım olsun” diye konuştu.

Editör: MURAT ÖZER