Mustafa V. Koç’un sporun pek çok alanına sağladığı katkılar, spor tutkusu, sportmenlik anlayışı ve bu alandaki vizyonunu yaşatmak amacıyla Koç Holding ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle düzenlenen “Mustafa V. Koç Spor Ödülü”ne başvurular 8 Nisan’da başladı. “Mustafa V. Koç Spor Ödülü”ne bu yıl da, “Dostluk, mükemmellik, saygı, dayanışma, eşitlikçi, insancıl ve evrensel anlayışa sahip olma” gibi olimpik prensipleri ve değerleri taşıyan ve sporun gelişiminde somut değer yaratan kişi ve kurumlar 12 Mayıs’a kadar aday gösterilebilecek. 24 Eylül 2019’da düzenlenecek törenle sahibini bulacak olan “Mustafa V. Koç Spor Ödülü” için başvurular Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreterliği aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

‘OLİMPİK DEĞERLERE KATKI’NIN ÖDÜLÜ

Sporcu, yönetici ve destekçi olarak spora büyük katkılarda bulunmuş Mustafa V. Koç’un anısını ve spor alanındaki vizyonunu yaşatmak amacıyla ‘Olimpik Değerlere Katkı’ teması çerçevesinde 2017 yılında hayata geçirilen “Mustafa V. Koç Spor Ödülü” bu yıl üçüncü kez sahibini bulacak. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Koç Holding iş birliğiyle gerçekleştirilen “Mustafa V. Koç Spor Ödülü” ile bir dünya görüşü ve yaşam tarzı olan olimpizm ruhunun yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Ödül, Seçici Kurul ve Jüri değerlendirmesinin ardından sahibini buluyor. Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nün ilkine Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Milli Sporcumuz Taha Akgül ve Paralimpik Oyunları ve Dünya Şampiyonu Milli Sporcumuz Gizem Girişmen layık görülmüştü. Geçtiğimiz yıl ise 2017 yılında Dünya Şampiyonu, 2016-2017-2018 yıllarında ise üst üste 3 kez Avrupa Şampiyonu olan ilk Türk kadın güreşçimiz Yasemin Adar ödülün sahibi olmuştu.

MUSTAFA V. KOÇ SPOR ÖDÜLÜ’NE BAŞVURU ZAMANI!

Bu yıl 8 Nisan-12 Mayıs 2019 olarak belirlenen aday gösterme sürecini kapsamında, başvurular Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreterliği ve [email protected] adresi ile gerçekleştirilebiliyor. Ülkemizin spor alanında gelişimine katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşların takdiri, onurlandırılmaları ve gündeme taşınarak topluma ilham verilmesini amaçlayan “Mustafa V. Koç Spor Ödülü”ne, “Dostluk, mükemmellik, saygı, dayanışma, eşitlikçi, insancıl ve evrensel anlayışa sahip olma” gibi olimpik prensipleri ve değerleri taşıyan, alanında ulusal veya uluslararası ölçekte çalışmalar yapan ve katkıda bulunan sporcu, antrenör, yönetici gibi spor insanlarının yanı sıra bu alanda somut değer yaratan, topluma örnek olan ve öncülük eden kişi ve/veya kurumlar aday gösterilebilecek. Spor alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşunun önerileri doğrultusunda belirlenecek adayların arasından alanlarının önde gelen isimlerinden oluşan seçici kurul ve jüri üyelerinin yapacağı değerlendirme sonrasında “Mustafa V. Koç Spor Ödülü”, 24 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek törenle sahibini bulacak.

Editör: MURAT ÖZER