Türkiye’nin de ev sahipleri arasında yer aldığı, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası (WRC)’nin 2019 sezonu, Portekiz Rallisi ile devam ediyor.

ESTONYALI PİLOT OTT TANAK İZLEYENLERE NEFES KESEN ANLAR YAŞATTI 

Portekiz’de gerçekleşen sezonunu yedinci yarışı 30 Mayıs – 2 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. 20 etaptan oluşan yarışta 306,97 kilometrelik yolu tamamlayan dünyaca ünlü pilotların kıyasıya mücadelesi izleyenlerin nefesini kesti.Portekiz Rallisi’nin kazananı ise Estonyalı pilot Ott Tanak oldu.

PORTEKİZ RALLİSİNİN KAZANANI ESTONYALI PİLOT OTT TANAK OLDU

Tüm dünyanın heyecanla takip ettiği WRC’nin 2019 sezonunun yedinci yarışı olan Portekiz Rallisi, 30 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Şampiyonluk için mücadele eden pilotlar dört günde 20 etabı geçip, toplamda 306,97 km kilometre yol kat ettiler. Portekiz Rallisi’ni birinci olarak tamamlayan isim ise Toyota Gazoo Racing'in pilotu Ott Tanak oldu. Tanak’ın toplam 3 saat 20 dakika 22 saniye ile bitirdiği ralliyi Belçikalı Pilot Thierry Neuville, 16 saniye farkla ikinci, Sebastian Ogier ise 57 saniye farkla üçüncü tamamladı.

Türkiye Rallisi 12-15 Eylül’de Marmaris’te TÜRKİYE RALLİSİ 12-15 EYLÜL'DE MARMARİS'TE 

Bu yıl 14 farklı ülkede gerçekleşecek Dünya Ralli Şampiyonası’nın 11’inci ayağı ise yine Türkiye’den geçecek. Marmaris’te 12-15 Eylül tarihlerinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED)’in ev sahipliğinde devam edecek büyük heyecan, motor sporlarını yakından takip eden seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak. Dünya Ralli Şampiyonası, 10 ayda 14 yarışa sahne olurken, pilotlar dört ayrı kıtada mücadele edecek. Şili’nin ardından sırayla Portekiz, İtalya, Finlandiya, Almanya, Büyük Britanya, İspanya ve Avustralya yarışlara ev sahipliği yapacak.

Editör: MURAT ÖZER