Dünyanın en prestijli atlayış serisi Red Bull Cliff Diving’de 2019’un üçüncü durağı İtalya’da gerçekleştirildi. İtalya’nın en güzel kasabalarından Polignano a Mare’deki mücadeleyi 60 bin kişi izledi. Nefes kesen yarışta erkeklerde Britanyalı Gary Hunt bir yarış aradan sonra yeniden birinciliği elde etti. Kadınlarda ise geçen yılın şampiyonu Avustralyalı Rhiannan Iffland sezonun üçüncü yarışında da podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı.

NEFES KESEN YARIŞTA ERKEKLERDE BİRİNCİ GARY HUNT 

Sivri ve yüksekliği 30 metreyi bulan kayalıklardan serin sulara atlayan sporcuların adresi Red Bull Cliff Diving’de üçüncü durak İtalya’daydı. Bu yıl 11. kez düzenlenen ve rekabetiyle nefesleri kesen şampiyonada sporcular ülkenin en güzel kasabalarından biri olan Polignano a Mare’de büyük bir mücadele sergiledi. 60 bin kişinin izlediği ve kıyasıya rekabetin yaşandığı mücadele sonunda erkeklerde Britanyalı Gary Hunt bir yarış aradan sonra yeniden birinciliği elde etti. Kadınlarda ise Avustralyalı Rhiannan Iffland üçte üç yapmayı başardı.

Toplamda yedi yarıştan oluşan şampiyonanın İtalya ayağında mutlu sona ulaşan Britanyalı Gary Hunt, en büyük rakibi Constantin Popovici’nin sakatlığı nedeniyle yarışamadığı mücadelenin yine de çok zorlu geçtiğini belirtti. İtalya’da erkeklerde ABD’li Andy Jones ikinci, Çek Michal Navratil ise üçüncü oldu.

Kadınlarda ise son şampiyonu Iffland, sezonunun üçüncü yarışını da kazandı. Avusturalyalı sporcuyu, Kolombiyalı Maria Paula Quintero ve Belaruslu Yana Nestsiarava takip etti.

Bu sonuçla Britanyalı Gary Hunt, erkeklerde 400 puanla şampiyona liderliğini korurken, Rhiannan Iffland da aynı puanla kadınlarda zirvede yer aldı. Red Bull Cliff Diving, 22 Haziran’da Portekiz’de Sao Miguel’de devam edecek.

Editör: MURAT ÖZER