1.200 yelkenci ve 63 yatın yarıştığı Les Voiles de St Barth, Richard Mille'in spor performansı ve inovasyonun mükemmel bütünlüğünü sergilediği bir yarış oldu.

BU YIL 10'UNCUSU DÜZENLENEN YARIŞI SORCHA KAZANDI 

Bu yıl onuncusu düzenlenen yarışı, Richard Mille Avrupa, Ortadoğu ve Afrika CEO’su Peter Harrison’a ait Sorcha kazandı.

SORCHA'NIN SERDÜMENİ, LES VOILES YARIŞININ YÜZÜ PIERRE CASIRAGHI OLDU

Olağanüstü yelkenliler ve birbirinden farklı teknelerden oluşan muhteşem filo, alanının en iyisi ekipler ve heyecan verici rotalar – tüm bu detaylar François Tolède ve Luc Poupon tarafından organize edilen etkinliği çok iyi özetliyor. Hafta boyunca ideal seyreden hava koşulları sayesinde su üzerinde nefes kesici bir gösteri sergilendi. Yelkenliler, 4 günün ardından yarışın son günü, 16 ile 18 knot arası değişen rüzgârla ve 24-29 deniz mili hızla yarıştılar. 2013 yılından beri yarışa düzenli olarak katılan Peter Harrison, teknik açıdan dünyanın en ileri tek gövde yelkenlilerinden biri olan Maxi 72 model Sorcha ile yarışmak için üst düzey yönetici kıyafetlerini çıkartıp yelken ekipmanlarını giydi. 16 tonluk dev karbon elyaf teknesinin dümenine geçen Harrison, serdümen sorumluluğunu bu yılki Les Voiles yarışının Richard Mille partneri ve hamisi olan Pierre Casiraghi ile paylaştı.

YARIŞIN KAZANANINA AİT RM 60-01 REGATTA KUPASI, RICHARD MILLE PARIS BUTİĞİNDE HAYIR AMACIYLA SATILACAK

Kusursuz bir yarış çıkaran Sorcha ekibi, Maxi 1 kategorisi başta olmak üzere bütün ödülleri aldı. Özellikle Maxi 1 kategorisi 2018 yılında yarışı ikinci bitiren ekip için büyük ödül oldu. Podyumda Sorcha ekibine David Witt’in (HKG) SHK Scallywag ekibi ve Pajarskas’a (LTU) ait Ambersail 2 ekibi eşlik etti. Uzun zamandır Sorcha ekibinde yarışan Andy Clark, tüm ekip adına şunları paylaştı; “Bu yarışı Maxi kategorisinde kazandığımız için çok mutluyuz. SHK Scallywag de çok iyi yarıştı. Windfall ve Sojana ekipleri de mükemmeldi ve bizimle aynı kategoride yarışmasalar da genel sıralamalarda bizi bütün enerjimizi ve dikkatimizi vermeye zorladılar. Mükemmel koşullarda geçen olağanüstü bir haftaydı ve ekibin tamamı rotadan büyük keyif aldı.” Sorcha, Maxi 1 kategorisinin galibi olmanın yanı sıra, Richard Mille Maxi kupasını ve onunla birlikte verilen RM 60-01 Flyback Chronograph Regatta kupasını da eve götürdü. Peter Harrison, kupayı Richard Mille’in Paris butiğinde satmaya ve satıştan elde edilen geliri de genç insanların yelken sporunu öğrenmelerine yardımcı olan hayır kurumlarına bağışlamaya karar verdi. Geriye kalan gelir ise, Eylül 2017’de Saint-Bertélémy Adası’nı yıkıp geçen İrma Kasırgası’ndan sonra sahil bölgelerinin korunmasına katkıda bulunacak.

Bu yılın bir başka özelliği ise, organizatörlerin özellikle yarış köyünde sıfır plastik yaklaşımını benimseyerek organizasyonu olabildiğince çevre dostu yapma taahhütüydü. Organizasyonda yarışın kendisi ön planda olsa da, organizatörler gençler arasında deniz ve okyanus yüzeyini korumak için farkındalık yaratmaya uğraştılar. Organizatörler François Tolède ve Luc Poupon konuyla ilgili konuştular ve “Çevre, yelkenciler için kesinlikle çok önemli bir konu ve uzun yıllardır bu konuda liderlik ediyoruz. Ancak özellikle 2019 yılı yarışını çevre dostu bir yarış olarak düzenlemek istedik. Bölgemizde iklim değişikliğinden dolayı tayfunlara ve Sargasso gibi olgulara doğrudan maruz kalıyoruz ve bunlar adamız ve adamız sakinleri için gerçek bir felaket. Geçen yıl büyük yıkıma yol açan İrma Kasırgası’ndan sonra bu organizasyonu yeniden düzenlemeye odaklanmaya karar verdik. Artık geleceği düşünme konusunda kararlıyız ve iyi örnek olmakla başlayarak bu cennet gibi ortamı korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dediler.

On yıldır düzenlenen Les Voiles de St Barth Richard Mille, beş gün sürecek ve 12 Nisan 2020’de başlayacak olan on birinci yarış için dünyanın en muhteşem yelkenlilerini yeniden Karayipler’e davet ediyor.

Editör: MURAT ÖZER