“Şampiyonların Şampiyonası” başladı… Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Türkiye’nin enerji devi GÜRİŞ Holding sponsorluğunda, İsmet İbrahimoğlu anısına düzenlenen “2018 Türkiye Satranç Şampiyonası”, Mirage Park Resort Hotel'de başladı. 2018 Türkiye Satranç Şampiyonası’nda; 2017 yılının Türkiye Gençler Şampiyonu, en yüksek ELO puanına sahip beş sporcu ve Türkiye Kupası’ndan gelen ilk 6 sporcu olmak üzere toplam 12 sporcu mücadele ediyor.

“TÜRK SPORU VE SATRANCI SPONSORLARLA DAHA GÜÇLÜ”

2018 Türkiye Şampiyonası, 1986 yılında vefat eden, 1967-1970-1971 yılları Türkiye Şampiyonu İsmet İbrahimoğlu anısına düzenleniyor. Şampiyona’da GM (Büyük usta) Mert Erdoğdu, IM (Uluslararası usta) Suat Soylu, IM Mert Yılmazyerli, IM Ege Köksal, IM Cemil Gülbaş, IM Serkan Soysal, FM (FİDE Ustası) Fethi Apaydın, FM Esat Bağlan, FM Deniz Özen, FM Volkan Sevgi, Umut Erdem Gündüz ve Alber Kadir Zor 11 tur boyunca mücadele edecek. Finalinde 35 bin TL ödülün dağıtılacağı Şampiyonanın ilk turu sembolik açılış hamleleri ile başladı. Başkan Gülkız Tulay’a açılış töreninde, Başkan Vekili Aşkın Keleş’le birlikte, Güriş Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Pırıl Yamantürk ve Güriş Holdinge ait Mirage Park Resort Hotel Genel Müdürü İsmail Fikret Demirtürk eşlik etti.

IM Can Arduman ve Emre Hasgüleç’in canlı yorum ve analizleri nabzını tuttuğu Şampiyonada canlı yayın sırasında oyunlara ilişkin soru sorulabilecek ve yorumlar paylaşılabilecek. Satranç severler, #TR2018 etiketi ile TSF resmi Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak veya resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak heyecana ortak olabilecekler.

“GÜRİŞ HOLDİNG AİLESİNE DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM”

2017 yılının en prestijli turnuvalarında şampiyon olmuş sporcuların mücadele ettiği “2018 Türkiye Satranç Şampiyonası”nı, Türkiye’nin enerji şampiyonu GÜRİŞ Holding sponsorluğunda düzenlemelerindeki duyduklarını memnuniyeti dile getiren TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Türk sporu ve satrancı sponsorlarla daha da güçlü. Turnuva otelinin de sporcuların keyifli zamanlar geçirebileceği son derece konforlu bir otel olmasın da bizi ayrıca memnun etti. Şampiyonanın sponsorluğunu üstlenen Güriş Holding ailesine destekleri için teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

“SATRANCIN DOSTLUK FELSEFESİNİ YAYMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Şampiyonun açılış konuşmasını yapan Mirage Park Resort Hotel Genel Müdürü İsmail Fikret Demirtürk, “Türkiye’de satranç sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni nesillere destek olmak için 2018 Türkiye Satranç Şampiyonası’nın sponsoru olduk. Güriş Holding olarak bizler, satranç sporunun sağladığı ve içinde barındırdığı dostluk felsefesini yaymaya çalışıyoruz. Çocukların kişisel gelişimine büyük katkılar sağlayan TSF’ye ve Türk sporuna destek olmaktan ve sporcularımızı ağırlamaktan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Editör: MURAT ÖZER