Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, son haftalarda hakem hataları kaynaklı olarak diğer kulüpler ve spor adamlarından gelen eleştirilere cevap vererek, "Galatasaray şu an öyle bir konumda ki, yarışta olan olmayan, ilgili ilgisiz takımların başkanlarından yönetimlerine, medya mensuplarından, teknik adamlarına herkes kendi maçlarını bıraktı bizim maçları konuşuyor. Organize ancak amatör bir kötülük gözlemliyoruz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın akşam Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak Akhisarspor - Galatasaray karşılaşması öncesinde her iki takımın teknik direktörleri ve kaptanları basın toplantısı düzenledi. Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısı öncesinde iki takımın kaptanları ve teknik direktörleri kupa ile basın mensuplarına poz verdi. 

"BU HAFTA KUPA HAFTASI OLSUN"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bu haftanın Galatasaraylı taraftarlar için kupa haftası olmasını diledi. Terim, hedefledikleri yerlerden birinde olduklarını, iki önemli kupadan biri için final oynayacaklarını belirtti. Spor Toto Süper Lig'den bir alt lige düşmesi kesinleşen Akhisarspor'a geçmiş olsun dileklerini ileten Terim, ayrıca hizmetlerinden dolayı kutladı. Akhisarspor'un lige renk kattığını ifade eden Terim, pazar gününe konsantre olan oyuncularını yarına hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti. Terim, ekibiyle bunu başarmaya çalışacaklarını, emeklerinin karşılığını almak istediklerini vurguladı. Çok sayıda Türkiye Kupası kazandıklarını bunların arasında bir daha koymak istediklerini aktaran Terim, "Türkiye Kupası'na önem veriyoruz. Türkiye'deki iki önemli şampiyonluktan bir tanesi. O yüzden biz de buna talibiz. İnşallah Galatasaraylı taraftarlar için bu haftanın kupa haftası olmasını diliyorum. Tam da kupa haftası diyorum. İnşallah da öyle olur" şeklinde konuştu. 

"ROTASYONA YARIN KARAR VERECEĞİZ"

Akhisarspor maçında kadroda rotasyon yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Terim, "Açıkçası yarın daha rahat karar veririm. Bu bir final maçıdır o ciddiyet içerisinde oynayacağımızı söyleyebilirim" dedi. 

Yaklaşık 10 gün sonra lig maçı için yeniden Sivas'a geleceklerinin hatırlatılması üzerine Terim, "Açıkçası Sivas'a son yıllarda hiç böyle güzel havada gelmemiştim. Ondan dolayı çok mutluyum. Daha önce kar ve soğuk oluyordu. Benim için Sivas'a gelmekte sorun yok. Benim doğum günüm de 4 Eylül. O yüzden bir daha, bir daha da geliriz. Kendimizi iyi hissettiğimiz yerlerden bir tanesi" değerlendirmesinde bulundu. Terim, kupa finallerinin değişik illerde oynanmasından da mutlu olduğunu dile getirdi. 

"ENTERESAN BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ"

Bir basın mensubunun "Son dönemlerde Galatasaray üzerinde çok ciddi bir algı operasyonu var. Bu konuda neler düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Terim, şunları kaydetti: "Kupanın dışına mı çıkalım? Tabii enteresan bir süreç yaşadık. Galatasaray şu an öyle bir konumda ki, yarışta olan olmayan, ilgili ilgisiz takımların başkanlarından yönetimlerine, medya mensuplarından teknik adamlarına herkes kendi maçlarını bıraktı bizim maçları konuşuyor. Hukuki veya gerçekçi olmayan bir sürü argüman var. Karşılığı da yok bunun. Bunları esasında gülerek karşılıyoruz. Gündemde olan psikolojik tahrikler, bizim tarafa göre durum böyle. 'Galatasaray Türkiyedir' lafının boşa edilmediğini bir kez daha gösteren bu yaklaşıma bizim camiamız, taraftarımız aslında çok alışkın. Tabiri yerindeyse organize ancak amatör bir kötülük gözlemliyoruz. Eğer dediğim gibi hedefleri yarinki kupa veya pazar günkü maçsa, bizi kızdırıp konsantrasyonumuzu bozmaksa, hepsine geçmiş olsun."

Terim, "Sağduyusunu elden bırakmayan büyük Galatasaray taraftarına küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum" diyerek, "Kalan süreçte inancını kaybetmeden, mücadeleyi bırakmadan, duaları eksik etmeden Galatasaray'a yakışır bir tutum sergilemek. Son olarak da burası her şeyden önemli. Onlara tavsiyem; dikkatli olun, uyanık olun ve en önemlisi yaşananların farkında olun ama unutmayın. Kendi camiama seyircime söyleyeceğim son söz budur."

Fatih Terim, son günlerde Galatasaray'dan daha çok sanki kendisinin hedefte yer aldığı yönündeki bir soru üzerine de "Çoğunun beyanatlarını da tam anlamadım" karşılığı verdi.

KAVÇAK: BU HAKEMLE HİÇ KAZANAMADIK

Akhisarspor Teknik Direktörü Cem Kavçak ise Sivas'a buruk bir şekilde geldiklerini ifade ederek "Öncelikle buraya içimiz buruk olmadan gelmeyi çok isterdik. Maalesef yaşadığımız bazı olumsuz sebeplerden dolayı 7 yıllık Süper Lig maceramıza geçen hafta son verdik. Akhisarspor camiası olarak yıllarca sempati kazandık. Bu lige değer kattığımızı düşünüyorum. İnşallah önceki yıllarda olduğu gibi birlik beraberliğimizi tekrar yakalayıp hak ettiğimiz yerlere en kısa zamanda geleceğiz. Maça gelirsek de geçen sene bu gururu yaşadık, bu sene tekrar yaşamak istiyoruz. 2 sene arka arkaya kazananlar listesine adımızı yazdırmak istiyoruz. Ligden düşmüş olabiliriz ama bu bizim için artı bir motive olacak. Çünkü artık kaybedecek bir şeyimiz yok. En azından ligi kupayla bitirmek istiyoruz. Galatasaray bu kupayı en çok kazanan takım. Maçın hakemi Suat Arslanboğa, bu sene 8 maçımızı yönetti. biz hiçbirini kazanamadık. Bu da bizim adımıza kötü bir istatistik. İnşallah bu şanssızlığı yenip maçı hak edenin kazandığı bir gece olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

SELÇUK İNAN: FUTBOLUN KONUŞULDUĞU BİR MAÇ OLSUN İSTİYORUZ

Galatasaray takım kaptanı Selçuk İnan da Süper Lig'den bir alt lige düşen Akhisarspor'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Akhisarspor'un ligden düşmesinin yarınki maçı etkilemeyeceğini düşündüğünü dile getiren Selçuk, "Final maçları başka havada oynanır, biz de bunun farkındayız. Sezon başında kaybettik. Yarınki maçın çok zor olacağını biliyoruz. İnşallah izleyenlere güzel futbol izlettiririz. Sadece futbolun konuşulduğu güzel bir maç olur. İnşallah sonucunda da kazanan taraf biz oluruz" dedi. 

Ligde 33'üncü hafta karşılaşacakları Medipol Başakşehir maçının sorulması üzerine Selçuk, "Hiçbir şey o maçı olumsuz etkilemez. İki maç da çok önemli. 3 günde bir senelik emeklerin karşılığını alabiliriz. Öncelikle yarınki maç var. Bu maçı kazanarak Başakşehir maçına daha da moralli çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜRAY VURAL: KAZANMAYA GELDİK

Akhisarspor takım kaptanı Güray Vural ise ligin takımı adına iyi geçmediğini ancak sezonu kupa ile kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Vural, "İnşallah buraya kazanmaya geldik. Rakibimize saygımız sonsuz. Çok zor bir maç olacak, bunun da farkındayız. Ama geçen sene kupayı kazanmış bir takım olarak bu sene de Akhisar'a kupayı götürmek istiyoruz. Takım olarak heyecanlıyız. Bu heyecanımızı sahaya yansıtarak, bu finalin zevkini yaşayarak umarım kazanan taraf biz oluruz. Ligden düştüğümüz için takım ve camia olarak üzgünüz. Bu final maçı ve kulvarı farklı. En azından sezonu bir kupayla kapatmak istiyoruz" dedi.

Editör: MURAT ÖZER