Finlandiyalı pilot, 2017'de Silver Arrows’a (Gümüş Oklar- Mercedes-Benz takımının lakabı) katıldı. Geçen pazar Avusturya Grand Prix'sinde üçüncü oldu ve şimdi de takımın katılacağı İngiliz Grand Prix’sine odaklanıyor.

Finlandiyalı pilot Valtteri Bottas sezona, dört açılış yarışının ikisini zaferle bitirdi. Diğer ikisini ise Mercedes-AMG Petronas Motorsport takımı arkadaşı, Monster Energy pilotu Lewis Hamilton kazandı.

PERFORMANSIMA 10 ÜZERİNDEN 7.5 VERDİM. 14 TEMMUZ’DAKİ YARIŞTA  VARIMI YOĞUMU ORTAYA KOYACAĞIM”

Şu anki dünya şampiyonu olan Lewis, dokuz yarıştan altısını kazanarak yarışı önde götürüyor. Arasını rakipleriyle de çok açtı.Valtteri, çok fazla geride kalmak istemiyorsa, takım arkadaşının başarılarına katkıda bulunması gerektiğinin artık farkında.

BRITISH GRAND PRIX İÇİN HAZIRLANIYOR

Geçen hafta sonu yapılan Avusturya Grand Prix'sindeki son podyumundan (P3) sonra konuşan Monster Energy Valtteri Pilotu “Performansıma 10 üzerinden 7.5 verdim. 14 Temmuz’da İngiltere’de yapacağımız yarışın elemelerinde hatalarımı en aza indirgeyip üçüncü turda varımı yoğumu ortaya koyacağım. Bir etken de yarıştaki tempomdu. En büyük ilerlemeyi bu konuda göstermem gerekiyor” dedi.

“LEWIS’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM” 

Valtteri sözlerine şunları ekledi: “Lewis ve benim takımla çok açık bir ilişkimiz var. Bilgi ve planlarımızı paylaşıyoruz. Karşılıklı açık bir iletişim söz konusu. Bir pilot olarak Lewis’den çok şey öğrendim. İkimiz de her yarışa kazanma şansımız olduğunu bilerek geliyoruz. Zirvedeki takımlardan birinde yer almak istiyorsanız, alttaki takımlara göre kaybedecek daha çok şeyiniz olduğunu bilmelisiniz. En iyi takımlardan birinin bir parçası olduğum için şanslıyım, çünkü tüm sürücüler benim yerime oturmayı çok ister. Her zaman daha iyi bir arabada olmak istersiniz, bu çok doğal." F1 2019 hakkında hakkında daha fazla bilgi almak, gelişmelerden haberdar olmak ve hiçbirini kaçırmamak için Monster Energy sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın.

https://www.monsterenergy.com

https://www.facebook.com/MonsterEnergy/

https://www.instagram.com/monsterenergy/

Editör: MURAT ÖZER