ABD Başkanı Donald Trump, Kolombiya'ya yapılan mali yardımların sonlandırıldığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Gustavo Petro yasa dışı bir uyuşturucu lideridir” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ile ilgili açıklamada bulundu.

"KOLOMBİYA CUMHURBAŞKANI GUSTAVO PETRO YASA DIŞI BİR UYUŞTURUCU LİDERİDİR"
Trump, Petro'nun ülke genelinde ‘büyük ve küçük ölçekli uyuşturucu üretimini teşvik ettiğini’ öne sürerek, "Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro yasa dışı bir uyuşturucu lideridir" ifadesine yer verdi.
Bugünden itibaren Kolombiya'ya herhangi bir ödeme veya sübvansiyon sağlanmayacağını vurgulayan Trump, "Petro bu ölüm tarlalarını hemen kapatmalı, aksi halde Amerika bunları onun yerine kapatacaktır ve bu nazikçe olmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Petro, ABD'nin, Karayipler'de uyuşturucu taşıdığı iddiasıyla hedef aldığı teknenin Kolombiya bandıralı olduğunu duyurmuştu.





