Nefs Galeri 18 Ocak - 5 $ubat 2024 tarihleri arasında "Bir Midye Kabuğunun Aralığından; Suların Yeşili, Göklerin Mavisi" sergisine ev sahipliği yapıyor.

KENDİ - IŞIK DURAK

Türk resim ve heykel sanatının önemli temsilcilerinin yapıtlarindan keyifli bir seçki sunan Nefs Galeri, balık ve deniz mahsulleri temalı eserleri sanatseverlerle buluşturuyor.

ERDEM ÖKTEMUS - SEMİH SARIALİOĞLU

ibrahim Çalli, ibrahim Safi, Cevat Dereli, Ercüment Kalmık, Sabri Berkel, Zeki Faik İzer, Eren Eyüboğlu, Fikret Mualla, Fahrelnissa Zeid, Eopold Levy, Ferit İşcan, Füreya Koral, Nejad Melih Devrim, Avni Arbaş, Adnan Varinca, Orhan Peker, Leyla Gamsiz, Nedim Günsür gibi Türk resim sanatınının önemli temsilcilerinin yer aldığı sergi 5 Şubat 2024 tarihine kadar Nefs Galeri'de izlenebilir.

AYŞEGÜL KAYABAY - NURİ BATTAL

Serginin önsözünde sevgili Klymet Giray hocamızın belirttiği gibi: "Deniz resimleri ve deniz canlilari kompozisyonlarin da tanımlar sanatın tarihinin değişen dünya görüşünü belgeleyen durdurulamaz ilerleyişini. -Bir midye kabuğunun aralığından;/ Suların yeşili, göklerin mavisi, / Lapinalarin en harelisi- nin tuvallere yansıyan resimleri anlatır yüzlerce yllık sanatn gelişiminin tarihini. Orhan Veli ile başladık, şimdilik onunla bitirelim isterseniz. Heey!, diye seslendiği şiriyle; Heeey !/ Ne duruyorsun be,/at kendini denize./Geride bekleyenin varmış, aldirma/ Görmüyor musun,/ her yerde hürriyet./ Yelken ol,kürek ol

CERİ BENARDATE

GÜLPERİ ATACAN

MARİ PARSEHYAN - KOCA RİFO - DAYK MİRİCANYAN

YONCA-HAKAN MOĞULTAY

Yüzyılın sergisi Bodrum'da sanatseverlerle buluştu!.. Yüzyılın sergisi Bodrum'da sanatseverlerle buluştu!..

Editör: MURAT ÖZER