Avrupa Birliği (AB) Sivil Koruma ve İnsani Yardım Koordinatörü Janez Lenarcic, Filistin’e yönelik finansal yardımların durdurulmasını takiben insani yardımlara devam edeceklerini duyurdu. Öte yandan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, vadesi gelen ödemelerin yapılacağını belirtti.   

AB Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi, dün Filistin’e yönelik finansal yardımın durdurulduğunu, tüm projelerin incelemeye alındığı açıklamıştı.

Ancak AB Sivil Koruma ve İnsani Yardım Koordinatörü Janez Lenarcic dün akşam yaptığı açıklamada “Hamas tarafından gerçekleştirilen terörist saldırıyı şiddetle kınamakla birlikte, sivillerin korunması ve UİH'ye saygı gösterilmesi zorunludur.

İhtiyaç sahibi Filistinlilere yönelik AB insani yardımı ihtiyaç duyulduğu sürece devam edecektir” dedi.



JOSEP BORRELL: ‘VADESİ GELEN ÖDEMELER ASKIYA ALINMAYACAK’

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise yine dün akşam konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan AB'nin Filistin'e yönelik yardımlarının gözden geçirilmesi, Komisyon'un basın açıklamasında da belirtildiği üzere, vadesi gelen ödemeleri askıya almayacaktır.

Mehmet Şimşek: "Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı" Mehmet Şimşek: "Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı"

Ödemelerin askıya alınması -tüm Filistin halkının cezalandırılması- AB'nin bölgedeki çıkarlarına zarar verecek ve teröristleri daha da cesaretlendirecekti” ifadelerini kullandı.

Editör: MURAT ÖZER