İran: "İsrail ile iş birliği yaparak bölünme tohumları ekenler hesap verecek"
İran: "İsrail ile iş birliği yaparak bölünme tohumları ekenler hesap verecek"
İçeriği Görüntüle

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, “Başkan Donald Trump'ın İran'dan gelen son öneriyi reddetmesinin ardından, İran'la müzakerelerde ilerleme kaydettik” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Vance, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin İran gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Vance, İran'ın nükleer silaha sahip olmayacağını teyit eden bir öneri sunması gerektiğini bildirdi.

666295 197537 Abd Başkan Yardımcısı James David (Jd) Vance Dha 2025

"İRAN'LA GÖRÜŞMELERDE İLERLEME KAYDETTİK"

İranlı yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü vurgulayan Vance, “Bu sabah hem Jared Kushner hem de Steve Witkoff ile hem de Arap dünyasındaki bazı dostlarımızla telefonda görüştüm. Bence ilerleme kaydediyoruz. Temel soru, Başkan'ın kırmızı çizgisini karşılayacak kadar yeterli ilerleme kaydedip kaydetmediğimizdir. Başkan, İran'ın asla nükleer silaha sahip olamayacağı şekilde bir dizi koruma önlemi aldığımızdan emin olmalı” ifadelerine yer verdi.

Vance, İslamabad'daki görüşmelerde ilerlemeler kaydettiklerini söyleyerek, “Sonrasındaki süreçte de ilerlemeler oldu ancak nükleer silah konusunda görmek istediğimiz noktaya Tahran halen ulaşmadı” şeklinde konuştu.