ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün telefonda görüştü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Liderler İsrail'in Gazze'deki askeri harekâtını, hedefleri ve aşamaları dâhil olmak üzere ele aldı” denildi. 

Bakan Bolat: (İsrail ile ticaretin durdurulması) "Kalıcı ateşkes sağlanıncaya kadar uygulanacak" Bakan Bolat: (İsrail ile ticaretin durdurulması) "Kalıcı ateşkes sağlanıncaya kadar uygulanacak"

FOTO ARŞİV 

Biden-Netanyahu görüşmesine ililşkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Biden, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüştü. Liderler İsrail'in Gazze'deki askeri harekâtını, hedefleri ve aşamaları dâhil olmak üzere ele aldı. Başkan, insani yardım operasyonuna destek verenler de dâhil olmak üzere sivil halkın korunmasının kritik önem taşıdığını ve sivillerin çatışmaların devam ettiği bölgelerden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarına izin verilmesinin önemini vurguladı. Liderler kalan tüm rehinelerin serbest bırakılmasının önemini ele aldılar. Hem doğrudan hem de kendi ulusal güvenlik ekipleri aracılığıyla düzenli istişarelerde bulunmaya devam etme konusunda mutabık kalmışlardır” denildi. 

Editör: MURAT ÖZER