ABD Başkanı Joe Biden, yönetiminin İsrail’e yönelik desteğinin sarsılmaz olduğunu belirtti. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise “AB, İsrail’in yanındadır” mesajını paylaştı.

Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek Bakan Hakan Fidan, Yeni Zelandalı mevkidaşı Winston Peters ile görüşecek

BIDEN: "AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ İSRAİL HALKIN YANINDADIR"

Hamas’ın dün başlattığı saldırı sonrası açıklama yapan ABD Başkanı Biden, “Dünya dehşet verici görüntüler izliyor. İsrail şehirlerine yağan binlerce roket. Hamas teröristleri sadece İsrail askerlerini değil, sokaklarda ve evlerinde sivilleri de öldürüyor. Bu vicdansızlıktır. İsrail'in kendini savunma hakkı vardır. Nokta. Amerika Birleşik Devletleri İsrail halkının yanındadır. Şunu olabildiğince açık bir şekilde ifade etmeme izin verin. Şu an İsrail'e düşman herhangi bir tarafın bu saldırıları istismar ederek avantaj elde edebileceği bir an değildir. Yönetimimin İsrail'in güvenliğine verdiği destek kaya gibi sağlam ve sarsılmazdır” dedi.

LEYEN: "AB, İSRAİL’İN YANINDADIR"

Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, İsrail bayrağının AB binasına yansıtıldığı fotoğrafları paylaşarak, “Hamas teröristleri masum kadın ve çocukları yakalayıp öldürerek İsrail'in kalbine saldırmıştır. İsrail'in bugün ve gelecek günlerde kendini savunma hakkı vardır. Avrupa Birliği İsrail'in yanındadır” ifadelerini kullandı.

Editör: MURAT ÖZER