ABD Başkanı Joe Biden, İsrail temasları kapsamında Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

JOE BIDEN: "GÖRDÜĞÜM KADARIYLA BUNU SİZ DEĞİL, DİĞER TAKIM (HAMAS) YAPMIŞ"

Biden, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Gazze’de hastaneye düzenlenen saldırıyla ilişkin, “Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer takım (Hamas) yapmış” dedi.

Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile telefonda görüştü Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile telefonda görüştü

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geldi. Biden, görüşme öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gazze’deki hastane saldırısını İsrail’in düzenlemediğini ileri sürdü. Biden, “Hamas'ın yaptığı kötülükler ve zulümler DEAŞ'ı daha rasyonel gösteriyor. Amerikalılar sizinle birlikte yas tutuyor. Amerikalılar endişeli. Hamas'ın Filistin halkının tamamını temsil etmediğini unutmamalıyız. Onlara sadece acı getirdiler. Dün Gazze'deki hastanede meydana gelen patlamadan dolayı derin üzüntü ve öfke duyuyorum. Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer takım yapmış” dedi.

BIDEN GAZZE'DEKİ HASTANE SALDIRISINA "PATLAMA" DEDİ

ABD Başkanı Biden, dün yayınladığı mesajda ‘patlama’ ifadesini kullanarak, “Gazze'deki El-Ehli Arab Hastanesi’nde meydana gelen patlama ve bunun sonucunda meydana gelen korkunç can kaybı karşısında öfkelendim ve derin bir üzüntü duydum” dedi.

Editör: MURAT ÖZER