NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve ABD Başkanı Joe Biden, resmi karşılama töreni öncesinde birlikte basına kısa açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü...

Stoltenberg, toplantıda verilecek mesajlara değinerek, “Başkan Biden, sevgili Joe, NATO Zirvesi'ne hoş geldiniz ve bu ittifakı bir arada, hatta daha güçlü hale getirmedeki güçlü liderliğiniz için çok ama çok teşekkürler. Bu Zirve şimdiden tarihi, çünkü dün yaptığımız anlaşma İsveç'i NATO'nun tam üyesi yapacak” ifadelerine yer verdi.

BİDEN: "SİZE GÜVENİYORUZ"

Biden da Stoltenberg’in bir yıl daha Genel Sekreter olarak görevine devam etmesiyle ilgili olarak “Burada olmak güzel ve görevinize devam ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ukrayna'daki bu kritik anda, NATO misyonunun tamamında, NATO'ya liderlik etmeye devam etmenizin gerçekten önemli olduğunu düşündüğümü belirtiyorum. Size güveniyoruz, karşı karşıya olduğumuz durumu sizden daha iyi kimse bilemez. Bu tarihi anda Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması çok önemli ve sizin liderliğiniz gerçekten çok önemli” ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER