ABD Başkanı Joe Biden, dün Ürdün’de ABD üssüne yönelik düzenlenen, 3 ABD askerinin öldüğü, 30’dan askerin de yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

BIDEN: "SORUMLULARDAN HESAP SORACAĞIZ"

Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile telefonda görüştü Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Al Suud ile telefonda görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, hayatını kaybeden askerlerin ailelerine taziye mesajı yayımladı. Biden, sorumlularda hesap sorulacağını belirterek, “Hiç şüpheniz olmasın. Kendi seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde tüm sorumlulardan hesap soracağız” dedi.

NE OLDU?

Ürdün’ün Suriye sınırı yakınlarında bulunan ve Tower 22 adlı ABD üssüne İHA saldırı düzenlendi. ABD Savunma Bakanlığı, saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 30’dan fazla askerin de yaralandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırının ‘İran destekli’ gruplarca düzenlendiği ifade edilerek, “ABD güçlerine yönelik devam eden bu saldırılardan İran destekli milisler sorumludur. ABD'yi, birliklerimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli tüm adımları atacağız” denildi.
 

Editör: MURAT ÖZER