Bakan Yaşar Güler, Romanyalı mevkidaşı Angel Tilvar ile görüştü Bakan Yaşar Güler, Romanyalı mevkidaşı Angel Tilvar ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu temaslarının ardından yaptığı açıklamada, İsrail’in yanında olduklarını ancak Gazze halkının ihtiyacı olan yardımı sağlamak için de çalıştıklarını belirtti.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONY BLINKEN: "GAZZE HALKININ İHTİYAÇLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas’ın İsrail’e saldırısının ardından İsrail, Ürdün, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Mısır’da resmi temaslarda bulundu.

Burada yaptığı görüşmeleri değerlendiren Blinken, “Geçtiğimiz birkaç gün içinde İsrail, Ürdün, Bahreyn, Katar, BAE, Suudi Arabistan ve Mısır'a seyahat ettim. Tüm ortaklardan duyduğum ortak görüş, çatışmanın yayılmasını önlemek, masum hayatları korumak ve Gazze'de ihtiyacı olanlara yardım ulaştırmak. Kendisini savunan İsrail'in yanındayız. Amerika Birleşik Devletleri aynı zamanda Gazze halkının zarar görmemesi ve ihtiyaç duydukları yardımın (gıda, su, ilaç) ulaşabilmesi için aktif olarak çalışmaktadır. Filistinlilerin acı çekmesi Hamas'ın umurunda değil” dedi.

ABD BAŞKANI JOE BİDEN’DAN HAMAS AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Biden ise dün akşam yaptığı açıklamada, Hamas’ın Filistin halkının isteklerini temsil etmediğini belirterek, “Tüm ülkelerin Hamas'ı Filistin halkının isteklerini temsil etmeyen bir terör örgütü olarak kesin bir dille kınamasının zamanı gelmiştir. Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşerek Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısını kınadım ve Hamas'ın Filistin halkının onurunu ve kendi kaderini tayin hakkını temsil etmediğini yineledim. Gazze'deki sivillere insani yardım malzemelerinin ulaşmasını sağlamak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için bölgedeki ortaklarımızla birlikte çalıştığımız konusunda kendisine güvence verdim” ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER