ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran'ın füze üretim kapasitesi ve donanmasının imha edileceğini belirterek, “İran asla nükleer silaha sahip olamayacak” dedi.

AB'den Orta Doğu'da gerginliğin diplomasi yoluyla azaltılması çağrısı
AB'den Orta Doğu'da gerginliğin diplomasi yoluyla azaltılması çağrısı
İçeriği Görüntüle

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ve ABD’nin İran'a düzenlediği saldırılara ilişkin değerlendirmede bulundu.

538633 159633 Abd Savunma Bakanı Pete Hegseth Dha 2025

İran'ın füze üretim kapasitesi ve donanmasının yok edileceğini kaydeden Hegseth, “Amerikan halkını hedef alan güçlü füzelere müsamaha göstermeyeceğiz. Başkan Trump'ın tüm hayatı boyunca söylediği gibi, İran asla nükleer silaha sahip olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Hegseth açıklamasında, İran'ın fırsat yakalamasına rağmen anlaşma yapmayı reddettiğini ve sonuçlarına katlandığını da bildirdi.