ABD’nin Maine eyaletinde dün akşamdan bu yana en az 22 kişiyi öldüren ve 60 civarı kişiyi yaralayan silahlı saldırganı arama çalışmalarına devam ediliyor. Yetkililer, okulların bugün kapalı olacağını belirterek Lewiston kenti sakinlerine evden çıkmamaları konusunda uyardı.  

Maine’in Lewiston kentinde dün akşam 40 yaşındaki Robert R. Card adlı bir silahlı saldırganın, gece boyunca kentin caddelerini dolaşarak en az 22 kişiyi öldürdüğü açıklandı. Yerel basın yaralı sayısının 60 civarında olduğunu belirtti. Polis saldırganın henüz yakalamadığını belirterek “Halkın dikkatine. Lewiston'da birden fazla yerde birden fazla kaybın olduğu bir silahlı saldırı olayı meydana gelmiştir. Polis şu anda Bowdoin'den Robert R. Card'ı (04/04/83) aramaktadır. Card'ın silahlı ve tehlikeli olduğu düşünülmektedir. Görülen kişilerin Card'a yaklaşmaması ya da onunla temas kurmaması gerekmektedir. Lewiston'da evden çıkmama emri devam etmektedir” uyarısını yaptı.

Maine Eyalet Valisi Janet Mills ise “Lewiston'daki aktif silahlı saldırgan durumundan haberdarım ve bu konuda bilgilendirildim. Bölgedeki herkesi Eyalet ve yerel güvenlik güçlerinin talimatlarına uymaya çağırıyorum. Durumu izlemeye ve kamu güvenliği yetkilileriyle yakın temas halinde olmaya devam edeceğim” açıklamasını yaptı.

Yunanistan ile 'Pozitif Gündem' toplantısının 6'ncı İstanbul’da gerçekleştirilecek... Yunanistan ile 'Pozitif Gündem' toplantısının 6'ncı İstanbul’da gerçekleştirilecek...

OKULLAR KAPALI

Eyaletteki devlet okulları birliği ise bugün eğitime ara verildiğini duyurarak “Yarın okullar kapalı. Halihazırda Lewiston Okullarında 26 Ekim 2023 Perşembe günü eğitim olmayacaktır. Şu anda hala bilinmeyen çok şey var. Bilgi hızlı ilerler ancak her zaman doğru değildir. Lütfen yerinizde kalmaya veya güvenli bir yerde bulunmaya devam edin. Uygun olduğunda sizi bilgilendirmeye ve sonraki adımlarla ilgili haberdar etmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

ABD'DE SİLAHLI SALDIRGANI ARAMA ÇALIŞMALARINA FEDERAL AJANLAR KATILDI

ABD’nin Maine eyaletindeki Lewiston kentinde en az 16 kişiyi öldüren silahlı saldırgan Robert Card için başlatılan ‘insan avı’ devam ediyor. Yetkililer, şüphelinin arama çalışmalarına FBI dahil birçok federal ajanın katıldığını duyurdu.

ABD emniyet yetkilileri, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF), İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve diğerler federal güvenlik güçlerinden ajanların da silahlı saldırganı arama çalışmalarına katıldığını açıkladı. Maine eyalet polisi ise yerel polis merkezleri dahil yaklaşık 100 kişilik bir polis gücünün saldırganı aradığını belirterek halkı evlerinde kalmaya devam etmeleri konusunda uyardı.

Eyalet yetkileri ölü sayısı konusunda henüz bir açıklama yapmazken Lewiston belediyesinden bir meclis üyesinin yerel basına 22 kişinin hayatını kaybettiği konusunda açıklama yaptığı kaydedildi. Görgü tanıkları basına yaptığı açıklamalarda, 40 yaşındaki saldırgan Robert Card’ın kentteki iki ayrı restoran olan Time Recreation ve Schemengees’da bulunan kalabalığa ateş ettiğini ifade etti. Sadece Time Recreation restoranında olay esnasında yaklaşık 100 müşterinin bulunduğu belirtildi.
 

Editör: MURAT ÖZER