ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplara ait bir tesisin vurulduğunu duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “İran Devrim Muhafızları ve onlara bağlı grupların Irak ve Suriye'de devam eden provokasyonlarına karşılık olarak ABD Merkez Komutanlığı bugün Ebu Kemal ve Mayadin kentleri yakınlarındaki tesislere hava saldırıları düzenledi” denildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Saldırılar sırasıyla Ebu Kemal ve Mayadin şehirleri yakınlarındaki bir eğitim tesisine ve bir güvenli eve karşı gerçekleştirilmiştir. Başkan'ın ABD personelinin güvenliğinden daha yüksek bir önceliği yoktur ve ABD'nin kendisini, personelini ve çıkarlarını savunacağını açıkça ortaya koymak için bugünkü eylemi yönetmiştir” dedi.

Kurtulmuş: "Türkiye'yi güçlü kılacak mücadeleyi hep birlikte vereceğiz" Kurtulmuş: "Türkiye'yi güçlü kılacak mücadeleyi hep birlikte vereceğiz"

ABD, bir haftadan az bir sürede Suriye’de ikinci kez hava saldırısı düzenledi. Bir önceki saldırı, 9 Kasım’da yine İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplara yönelik düzenlenmişti.

Editör: MURAT ÖZER