Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ukrayna’ya 1.5 milyar Euroluk finans desteğinin serbest bırakacağını açıkladı. Açıklamada, “Ukrayna'ya makro-finansal yardım olarak 1.5 milyar Euro daha ödedik. Şu ana kadar Ukrayna'ya sağladığımız destek yaklaşık 83 milyar Euro ulaşmıştır” ifadeleri yer aldı.

URSULA LEYEN VE ZELESKI  GÖRÜŞTÜ... 

Bakan Yaşar Güler, Romanyalı mevkidaşı Angel Tilvar ile görüştü Bakan Yaşar Güler, Romanyalı mevkidaşı Angel Tilvar ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski bugün çevrimiçi olarak düzenlenen AB komisyon üyeleri kurulunun (College of Commissioners) haftalık karar alma toplantısına katıldı. AB Komisyonu'ndan bugün tolpantı sonrasında yapılan açıklamada, Ukrayna’ya 1.5 milyar Euro finansal yardımın serbest bırakılacağı açıklandı. Bu yardımla birlikte Ukrayna’ya bugüne kadar AB tarafından sağlanan desteğin toplamda 83 milyar Euroya ulaştığı belirtildi.

 "2027’YE KADAR 50 MİLYAR EURO DAHA SAĞLAYACAĞIZ"

AB Komisyonu açıklamasında, “Ukrayna'ya makro-finansal yardım olarak 1.5 milyar Euro daha ödedik. Şu ana kadar Ukrayna'ya sağladığımız destek yaklaşık 83 milyar Euroya ulaşmıştır ve 2027 yılına kadar 50 milyar Euro daha teklif ederek Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Zelenski’ye toplantıya katılımından dolayı teşekkür ederek, “Eğitim toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğiz. Kısa bir süre önce 1.5 milyar Euroluk yardımı serbest bıraktık ve bugüne kadarki desteğimizi neredeyse 83 milyar euroya çıkardık. Katılım ve yeniden yapılanma konusunda çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER