Dünyaca ünlü lüks ve niş parfümlerin Türkiye’deki temsilciliğini üstlenen NeoBloom, Acqua di Parma’nın yeni parfümü Zafferano’yu düzenlediği etkinlikle tanıttı. Cemiyet hayatından önemli isimlerin katıldığı etkinlikte, özgün lüksün büyüleyici dünyasının kapıları aralandı.

BİRGÜL ULUCAN ÖZTÜRK  - GAMZE ULUCAN

Büyük Kulüp'te 'Değer Katan Kadınlar' paneli gerçekleşti Büyük Kulüp'te 'Değer Katan Kadınlar' paneli gerçekleşti

Acqua di Parma'nın Türkiye distribütörü NeoBloom’un Kurucu Ortakları Birgül Ulucan Öztürk ve Gamze Ulucan ev sahipliğinde 19 Eylül Salı günü, Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen lansmanda, Zafferano’nun kompozisyon tekniği, nota sırları ve doğuş hikayesi katılımcılarla paylaşıldı.

Lansmanda, koku deneyiminin yanı sıra parfüm şişelerine Venedik terrazzo tekniğinden esinlenen tasarım uygulaması da yapıldı.  

ALARA MİLDON 

TARİH, ZANAATKARLIĞI VE KÜLTÜR HARMANLAYAN "KIRMIZI ALTIN"IN KUTLAMASI 

Mükemmellik, zanaatkârlık ve İtalyan stilinin küresel simgesi Acqua di Parma’nın en yeni harikası Zafferano. Venedik kompozisyon tekniği terrazzodan aldığı ilhamı sofistike ağırbaşlılığı, rafine lüksü ve çekingen güzelliğinde yaşatan Zafferano, koku dünyasında zarif bir fısıltı.

AYTEN DANIŞMAN 

Acqua di Parma Zafferano koku dünyasında zarif bir fısıltı, zengin tarihini ve kültürel değerini anlayanlara ithaf edilen, kendinden emin bir koku. Gün batımı kırmızısı çizgileriyle dikkat çeken, nadir ve mistik safran ‘kırmızı altın’. Acqua di Parma, Zafferano’da parlak rengi ve yoğun aroması ile dokunduğu her şeye zengin, kalıcı bir ışıltı katan 'kırmızı altının' doğasından gelen ihtişamı, narenciye notası ile vurgulayıp, sıcaklığını ve derinliğini aydınlatıyor. Böylece ortaya benzersiz, ışıltılı ve baharatlı bir his çıkarıyor. Altın kıvılcımlar güçlü baharatın üzerinde dans ederken, portakal çiçeği, Arap yasemini ve sardunyanın esansiyel yağları arasından bir çiçek dokunuşu parlıyor ve formülün kalbini daha da güçlendiriyor. Tonka fasulyesi ve vanilyanın odunsu, amber notaları, safranın koyu tonlarını yumuşatarak ilgi çekici ve beklenmedik bir uyum yaratıyor.

GAMZE SARAÇOĞLU

İTALYAN USTALIĞINI İFADESİ 

Tarihi, zanaatkârlığı ve kültürü harmanlayan "kırmızı altın"ın kutlaması Acqua di Parma Zafferano, İtalyan ustalığının ifadesi, Venedik terrazzo tekniğinin kokuya uyarlanmış tercümesi. Yüzyıllar boyunca Doğu ile Batı'yı birleştiren baharat yolunun geçit noktası, buluşma ve ticaret merkezi Venedik, sanat ve kültürün, insan yaratıcılığı ve uzaktaki işaretlerin açık bir şekilde yeniden yorumlanmasıyla oluşan meraka yönelik heyecan sayesinde yeşerdiği şehir. Kökleri Venedik geleneği üzerine kurulu terrazzo, sofistike ağırbaşlılığın, rafine lüksün ve çekingen güzelliğin mükemmel bir metaforu. Safran, narenciye, üfleme cam, mermer ve altın varağın değerini bilen, onları bir sanat eseri yaratmak üzere işleyen ustaların becerisiyle bir araya geldiği bütünsel yaklaşım. Zamanla ortaya çıkan mükemmel bir deneyim. Yalnızca tarihini bilenlerin tam anlamıyla takdir edip anlayabileceği özel ve değerli şaheserler.

GÜLDEN BÜYÜKUÇAK 

Altın kabartma logolu Signatures of the Sun koleksiyonunun ikonik siyah mat etiketi bulunan Acqua di Parma Zafferano’nun şık siyah kutusu FSC kağıttan üretilmiştir. 

MELİS AĞAZAT

ÖZLEM AVCIOĞLU

YASEMİN TACİROĞLU

TOLGA ZENGİN 

Editör: MURAT ÖZER