Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele görüşmeleri Ankara'da gerçekleştirildi... Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele görüşmeleri Ankara'da gerçekleştirildi...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İsrail, Uluslararası Adalet Divanının aldığı ihtiyati tedbir kararına acilen uyarak insanlık suçuna son vermelidir" dedi.

"İSRAİL, İNSANLIK SUÇUNA SON VERMELİDİR"

Bakan Tunç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle 'soykırım' suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanında açılan davada verdiği karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Tunç, "İsrail’in 'Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada, Uluslararası Adalet Divanının ihtiyati tedbir kararı vermesi, Filistin’de akan kanın durdurulması ve insanlık suçunun sona erdirilmesi açısından olumludur. İsrail, Uluslararası Adalet Divanının aldığı ihtiyati tedbir kararına acilen uyarak insanlık suçuna son vermelidir. 7 Ekim’den bu yana 11 bini çocuk, 7 bini kadın olmak üzere 26 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 64 binin üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan İsrail, tedbir kararını acilen yerine getirerek saldırılarını bir an önce durdurmalıdır. Kararın uygulanması için uluslararası mekanizmanın da ivedilikle harekete geçmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Editör: MURAT ÖZER