Bu yıl 30'uncu yılını kutlayan alışveriş merkezi Akmerkez, Saha Kurumsal Yönetim tarafından 9,48 notuna layık görüldü.

Akmerkez, derecelendirme kuruluşu Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme A.Ş tarafından değerlendirildi. AVM'nin kurumsal yönetim derecelendirmesi, faaliyet izni bulunan derecelendirme kuruluşu tarafından 10 üzerinden 9,48 (94,81) olarak güncellendi.

Akbank ve Samsung, temassız ödemede sınırları genişletiyor... Akbank ve Samsung, temassız ödemede sınırları genişletiyor...

HAKAN TÜMKAYA: “KÖKLÜ DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLDUK"

Akmerkez Genel Müdürü Hakan Tümkaya, yaptığı açıklamada, “30 yıl boyunca alışveriş alışkanlıklarındaki köklü değişimin öncüsü olduk. Bünyemizde barındırdığımız seçkin marka ve mağazalar, ulaşım kolaylığı, alışveriş, eğlence ve yeme-içme alanlarıyla keyifli deneyimlerin adresi olmaya devam ediyoruz. Güncellenen derecelendirme notuyla birlikte, Akmerkez'in kurumsal yönetimdeki üstün performansı ve etik ilkelerle olan uyumu bir kez daha vurgulanmış bulunuyor. Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme A.Ş'nin değerlendirmesi, şirketimizin özverili çabalarının ve titiz yönetiminin bir yansımasıdır. Kurumsal derecelendirme notumuz, şirketin sağlam kurumsal yapılanmasıyla birlikte, yönetimdeki sürekli gelişimi ve şeffaflığı vurguluyor. Şirket olarak, sürekli olarak yüksek standartları korumak, kurumsal yönetim ve etik değerlere bağlı kalmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

Tümkaya, değerlendirme notunun motivasyon ve gurur kaynağı olduğunu belirterek bu derecelendirmenin şirketin özverili çabalarının ve titiz yönetiminin bir yansıması olduğunu ifade etti. Kurumsal kültürlerinin temel taşları olan dürüstlük, güven, sorumluluk bilinci ve haklara saygı ilkelerine olan bağlılıklarını sürdürme kararlılıklarını vurgulayan Tümkaya, “Akmerkez GYO A.Ş.'nin çalışanlar, ortaklar, tedarikçiler, müşteriler, bayiler, diğer menfaat sahipleri ve kamuoyu ile ilişkilerinde üstün performans sergileyerek kurumsal yönetim ilkelerine olan bağlılıklarını sürdürmeye gelecekte de devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

“REKABET AVANTAJI SAĞLIYORUZ"

Akmerkez'in 30 yıl boyunca gösterdiği özveri ve misafir memnuniyetine verilen önemle bir yaşam merkezi haline geldiğini vurgulayan Tümkaya, “Markalarımıza sunduğumuz yaratıcı pazarlama fırsatları, geniş müşteri kitlesi ve değişen tüketici ihtiyaç ve davranışlarına göre yenilenen mağaza deneyimleri ile iş ortaklarımıza rekabet avantajı sağlıyoruz. 30 yılın ardından gelecek yıllarda da sürdürülebilirlik, teknolojik yenilikler ve müşteri deneyiminin daha da geliştirilebilir alanlarına odaklanarak, beklentileri aşan bir hizmet sunmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

“MİSAFİRLERİMİZE VE İŞ ORTAKLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Hakan Tümkaya, gelecek yıllara dair planlamalarda, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve herkesi kucaklayan marka çeşitliliği gibi stratejik unsurlara vurgu yaparak bu alanlardaki bağlılıklarını güçlendireceklerini belirtti. Tümkaya, sürdürülebilirlikte çevresel sorumlulukları gözeterek yeşil teknolojilere yatırım yapacaklarını, dijitalleşme ile müşteri deneyimini artıracaklarını ve geniş marka çeşitliliği ile herkesi hedefleyeceklerini ifade etti. Tümkaya, “30 yıl boyunca gönüllerinde yer edindiğimiz misafirlerimize olduğu kadar, birlikte büyümek vizyonumuzu paylaşan iş ortaklarımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: MURAT ÖZER