TOÇEV Derneği'nin geleneksel iftar daveti... TOÇEV Derneği'nin geleneksel iftar daveti...

Kaza haberini alan Sabancı ailesinin üyeleri ve yakın dostları da hastaneye akın etti.

SUZAN SABANCI DİNÇER  

Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili bilgi almak isteyen yakınları, dostları ve dünyasından isimler hastaneye ziyarete geldi. 

Çifti, Suzan Sabancı Dinçer, Özcan Tahincioğlu ile Aylin Tahincioğlu çifti ziyaret etti. 

SABANCI AİLESİ ÜYELERİ VE YAKIN DOSTLARI HASTANEYE AKIN ETTİ 

Yunanistan'ın Leros Adası'nda eşi Ali Sabancı’yla birlikte denizde kaza geçiren Vuslat Doğan Sabancı, ambulans uçakla İstanbul’a getirildi. Sabancı, Şişli’deki özel hastaneye ambulansla sevk edildi. Yunanistan’da tatil yapan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza yaptı. Yaralanan çift ilk müdahalenin ardından Bodrum'a getirildi.

Burada yapılan müdahalenin ardından ağır yaralı olduğu öğrenilen Ali Sabancı ambulansuçakla İstanbul'da özel bir hastaneye sevk edildi.

ÖZCAN - AYLİN TAHİNCİOĞLU

Sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilen Vuslat Doğan Sabancı ise bugün saat 15.40 sıralarında ambulans uçakla İstanbul’a getirildi. Atatürk Havalimanı’na iniş yapan ambulans uçaktaki Sabancı, ambulansla Şişli’de bulunan özel hastaneye sevk edildi.

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul'a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul'a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadeleri yer aldı. 

ESAS HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA: TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Esas Holding'ten yapılan yazılı açıklamada "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" ifadeleri. 

YUNANİSTAN SAHİL GÜVENLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Yunanistan Sahil Güvenliği yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamada " Leros ve Lipsi Liman Başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından, güneydeki bölgede, içinde altı yabancının (4 Türk vatandaşı, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı) bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay hakkında bilgilendirildi. 

İki devriye teknesi kaza bölgesine intikal etti ve yaralılara yardımcı oldu. Yaralılar Leros Hastanesi’ne götürüldü ve tedavi altına alındı. Hastaneye götürülen kişilerden dördü tıbbi tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilirken, Türk vatandaşı olan bir erkek ve bir kadın Türk bandıralı özel bir yüzer ambulansla Türkiye'ye nakledildi. Leros Liman Başkanlığı tarafından bir ön soruşturma yürütülürken, Malta bandıralı E/G-T/R deniz taşıtı Leros Valiliği'ne devredildi" ifadeleri yer aldı. 

YUNANİSTAN'DA YEREL BASIN: 7 YARALI

Yunanistan'da yerel basında çıkan habere göre, gece yarısından kısa süre önce Leros ile Leipsos arasındaki deniz bölgesinde sürat teknesinin kayalıklara çarpması sonucu 7 kişi yaralandığı, ağır yaralanan 2 kişinin Leros Hastanesi'nde ameliyata alındığı ve yaralıların Türk vatandaşı olduğu belirtildi. 

Editör: MURAT ÖZER