Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı “ATATÜRK” filminin galaAtatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. İstiklalimiz ve istikbalimiz her zaman kahraman Türk ordusuna emanet diyen Saner Ayar, sözlerini “Yaşasın Vatan, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” diyerek noktaladı.

SANER AYER - HAKAN KARAMAHMUTOĞLU 

Lanistar Media yapımı “ATATÜRK 1881-1919” filmi, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) gala ile tanıtıldı.

CENGİZ ÇAĞATAY 

Yapımcılar Saner Ayar, Hakan Karamahmutoğlu ve Cengiz Çağatay’ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye filmin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin, senaristNecati Şahin, başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli ile Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Esra Bilgiç ve tüm oyuncular katıldı. 

ESRA BİLGİÇ - ARAS BULUT İYNEMLİ - SONGÜL ÖLDEN - MEHMET GÜNSÜR 

İş, sanat ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı etkinlikte kahraman Türk ordusunun tüm şehit ve gaziler ile dünyanın çeşitli bölgelerinde hayatını kaybetmiş tüm mazlum ve masumların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MEHMET ADA ÖZTEKİN 

Galada tasarımcı Gamze Kuş’un ATATÜRK filmi için özel olarak tasarladığı kostüm sergisi de yer aldı.  Gecede Atatürk, Zübeyde Hanım, Makbule, Madame Corinne ve Miti karakterlerinin giydiği kostümler sergilendi.

ŞÖHRET KARAMAHMUTOĞLU - HAKAN KARAMAHMUTOĞLU -AYŞE ESMELİ AYAR - SANER AYAR 

SANER AYAR: "ATATÜRK FİLMİNİ TÜM ŞEHİR VE GAZİLERİMİZE ARMAPAN EDİYORUZ"

3 Kasım’da sinemada vizyona girecek filmin “Millî mücadelemize yakışır, dünya standartlarında bir eseri Türkiye’ye kazandırma hayaliyle” başladığını anlatan Saner Ayar sözlerine şu şekilde devam etti

“Lanistar Media olarak, bu yola, Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yılında, 2019’un hemen başında çıktık. Senaryomuzu ve tüm kreatif süreçlerimizi tamamlayıp Cumhuriyet’in 100. yılında seyirciyle buluşturmanın hayali kurduk ve bu eseri tüm dünyaya kazandırdık.”

Konuşmasında; İstiklalimizin ve istikbalimizin her zaman kahraman Türk ordusuna emanet olduğunun altını çizen Ayar şu ifadelerde bulundu: 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından 15 Temmuz şehitleri ve gazilerine kadar tarihimizin her döneminde ordumuz ve Mehmetçiğimiz Türkiyemiz’in, milletimizin hür ve bağımsız yaşaması için kahramanca savaştılar. Bizim, çocuklarımızın geleceği için can verdiler. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızı ‘Kahraman Ordumuza’ ithaf ediyor. Çünkü istiklalimiz ve istikbalimiz, o gün olduğu gibi bugün de ve bundan sonra da kahraman Türk ordusuna emanettir. Biz de ‘ATATÜRK’ filmini kahraman Türk ordusuna, bizim için, vatan için canını sakınmamış tüm şehit ve gazilerimize armağan ediyoruz.”

Ayar sözlerini “Yaşasın Vatan, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” diyerek tamamladı.

ARAS BULUT İYNEMLİ - DARKO PERIC 

Hazırlığı 4 ay, çekimleri yaklaşık 1,5 sene süren “ATATÜRK 1881-1919”un sinemada iki film olarak yayınlanacağını belirten Yapımcı Hakan Karamahmutoğlu, ilk filmin 3 Kasım’da Türkiye ile birlikte İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, tüm Balkan ülkeleri, Azerbaycan, Kazakistan, bütün Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 30’dan fazla ülkede gösterileceğini ifade etti.

Karamahmutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi millî mücadelemiz kitaplara, filmlere sığacak gibi değil. O nedenle bugün burada izleyeceğiniz kahramanlık destanı, Ocak ayında yine sinemada gösterime girecek 2. filmle devam edecek. Eylül 2024’ten itibaren de hâlen görüşmelerini sürdürdüğümüz dünya çapındaki dijital platformlarda izleyicilerle buluşacak.”

ESRA BİLGİÇ - ARAS BULUT İYNEMLİ - SONGÜL ÖDEN 

Sinema gösterimleri iki film hâlinde 3 Kasım’da ve 5 Ocak 2024’te yapılacak yapımda; Atatürk rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya, Madame Corinne’i Esra Bilgiç, Ali Rıza Efendi’yi Mehmet Günsür canlandırıyor.

Atatürk’ün çocukluğu ile başlayan “Atatürk 1881-1919” 1. Film, Millî Mücadele’ye giden yolda kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir lideri anlatıyor. 

Filmin Tarih Danışmanları: 

Genel Danışmanlar: Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu

Askeri Danışman: Tuncel Koç

Askeri Kostüm Danışmanı: Kadir Türker Geçer

Osmanlı Dili Danışmanı: Üzeyir Karataş

‘Atatürk’ün yayın takvimi: 

  • 3 Kasım 2023, ATATÜRK - 1. Film, Sinemalarda  
  • 5 Ocak 2024, ATATÜRK - 2. Film, Sinemalarda  
  • 2024, Dijital platform yayınları

Fragman: https://www.youtube.com/watch?v=lgW9YAc3vE0

Sosyal Medya Hesapları 

Instagram: instagram.com/ataturkthemovie

Twitter: twitter.com/ataturkthemovie

“ATATÜRK 1881 - 1919”

CREDITS

DIRECTED BY

MEHMET ADA ÖZTEKİN

EXECUTIVE PRODUCERS

SANER AYAR

HAKAN KARAMAHMUTOĞLU

EXECUTIVE PRODUCER

CENGİZ ÇAĞATAY

WRITTEN BY

NECATİ ŞAHİN

MUSIC BY

BATU ŞENER

CO-EXECUTIVE PRODUCER

TOLGA İŞMEN

PRODUCTION DESIGNER

HAKAN YARKIN

COSTUME DESIGNER

GAMZE KUŞ

ACTORS / ACTRESS

ARAS BULUT İYNEMLİ

SONGÜL ÖDEN,

SARP AKKAYA,

ESRA BİLGİÇ

and

MEHMET GÜNSÜR

and

CELİLE TOYON

and

DARKO PERIC

DIRECTOR of PHOTOGRAPHY

TORBEN FORSBERG, DFF

ASSOCIATE PRODUCER & 2ND UNIT DIRECTOR

UĞUR KARAASLAN

96. Akademi Ödülleri, 11 Mart pazartesi günü Türkiye'de sadece Disney+'ta canlı yayınlanacak! 96. Akademi Ödülleri, 11 Mart pazartesi günü Türkiye'de sadece Disney+'ta canlı yayınlanacak!

 

Editör: MURAT ÖZER