Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küresel Geçit Forumu’na katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e geldi.

Bakan Uraloğlu, Küresel Geçit Forumu marjında Avrupa Birliği Ulaştırma Komiseri Adina Valean ile görüştü. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Küresel Geçit Forumu için geldiğimiz Brüksel'de önce ikili görüşmeler kapsamında AB Ulaştırma Komiseri Sayın Adina Valean ile bir araya geldik. Avrupa Birliği nezdinde farklı alanlardaki iş birliklerini değerlendirdiğimiz görüşmede ülkemizin uluslararası ulaşım koridorları üzerindeki önemine vurgu yaptık” ifadelerine yer verdi.

BAKAN URALOĞLU: “TÜRKİYE OLMADAN, ORTA KORİDORDAN BAHSEDİLEMEZ”

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin uluslararası ulaşım koridorları üzerindeki önemine vurgu yaptı. 30 Haziran’da yayınlanan Avrupa ile Orta Asya arasındaki Sürdürülebilir Ulaştırma Bağlantılarına ilişkin yayınlanan çalışmaya değinen Bakan Uraloğlu, Orta Koridor odaklı yürütülen bu raporda AB ile Orta Asya arasındaki sürdürülebilir ulaşım bağlantıları ve yatırım fırsatlarının tanımlandığını, 33 öncelikli yatırım ihtiyacının belirlendiği ve demiryolu, karayolu ve limanların modernizasyonunu kapsadığını kaydederek, raporda Türkiye’nin yer almadığını hatırlattı. Bakan Uraloğlu, AB Ulaştırma Komiseri Adina Valean’e “Takdir edersiniz ki, Türkiye olmadan bir orta koridordan bahsedilemez. Bu çalışmalara alınacak yatırım kararlarının Türkiye’yi kapsayacak şekilde güncellenmesi gerektiği aşikardır” dedi.

Uraloğlu, ayrıca Türkiye’nin ulaştırma alanında AB müktesebatıyla uyumlu en yüksek standart ve kuralları uygulama çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Görüşmelerde ulaştırma ile ilgili olmayan diğer konular nedeniyle askıya alınan Yüksek Düzeyli Ulaştırma Diyaloğu’nun  yaşanan son gelişmeler ve AB ile Türkiye ilişkileri göz önüne alındığında yeniden gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz"

Ayrıca yük taşımacılığının önündeki engellerin kaldırılması ve karayolu kotaları sorununu çözülmesi gerektiği de ele alınan konular arasında yer aldı.

Editör: MURAT ÖZER