ABD, Şubat ayında Ukrayna’ya 'uzun menzilli füze' vermiş... ABD, Şubat ayında Ukrayna’ya 'uzun menzilli füze' vermiş...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Küresel Geçit Forumu’na katıldı. Uraloğlu daha sonra AB nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı ile bir araya geldi.



Bakan Uraloğlu, dün akşam Brüksel’de resmi temaslarını sürdürdü. Küresel Geçit Forumu’na katılan Uraloğlu, forumda yaptığı konuşmaya ilişkin sosyal medya paylaşımında, “Brüksel’de düzenlenen foruma katılarak ‘Ulaşım Koridorları Paneli’nde konuşma yaptık. Ülkemizin uluslararası ulaşım koridorları üzerindeki önemine vurgu yaparak Türkiye’nin olmadığı bir orta koridordan bahsedilemeyeceğinin altını çizdik. Türkiye, ulaştırma alanında AB müktesebatıyla uyumlu en yüksek standart ve kuralları uygulama çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Sorunları oturarak, konuşarak, anlaşarak çözeriz. Bunu en iyi şekilde, en üst seviyede yapmalıyız. Siyasi yaklaşımlarla bu süreçleri aksatmamamız lazım. Avrupa Birliği ile bu anlamda toplantının yeni bir yaklaşımın vesilesi olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. 



Bakan Uraloğlu, Küresel Geçit Forumu’nun ardından AB nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı’yı ziyaret etti ve görüşme gerçekleştirdi.

Editör: MURAT ÖZER