Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün temasları kapsamında Amman’da Ürdün Kralı Abdullah ve  Prens Hasan Bin Tallal ile ayrı ayrı görüştü.

HAKAN FİDAN - KRAL ABDULLAH 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amman'da Kral II. Abdullah ile görüştü. 

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bakanımız Hakan Fidan, Amman'da Kral II. Abdullah tarafından kabul edildi" denildi.

PAKİSTAN- İRAN GERİLİMİNİ TARAFLARLA ELE ALDIK'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amman'da Kral II. Abdullah ile görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün dost ve kardeş Ürdün'ün başkenti Amman’da; Kral II. Abdullah, Prens Hasan Bin Tallal ve mevkidaşım Eymen Safedi ile görüşmeler gerçekleştirdim. İstikrarlı yapısıyla Orta Doğu jeopolitiğinde kilit rol oynayan, Kudüs'teki kutsal mekanların hamisi Ürdün'le istişarelere önem veriyoruz. İş birliğimizi her boyutta daha da güçlendirme yönünde ortak bir iradeye sahibiz. Gazze'deki katliamın son bulması ve Filistinlilerin hak ettikleri egemenlik ve güvenliğe kavuşması için diplomatik girişimlerimizi Ürdünlü mevkidaşımla birlikte sürdürüyoruz. Unutulmamalıdır ki güvenliği tehdit altında olan aslında İsrail değil, tam aksine Filistinliler ve bölge ülkeleridir. Saflarımızı sıkı tutarsak bu konuda sonuç alıcı adımlar atmamız mümkün olabilecektir. Endişeyle takip ettiğimiz Pakistan- İran gerilimini de taraflarla ele aldık. Türkiye olarak bu sorunun büyümemesi adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Dost ve kardeş Ürdün'e sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum" dedi. 

HAKAN FİDAN - PRENS HASAN BİN TALLAL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün temasları kapsamında Amman’da Prens Hasan Bin Tallal ile görüştü.

Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı

Editör: MURAT ÖZER