Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun aldığı kararla her yıl 30 Mart günü, 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' olarak tüm dünyada kutlanacak. 2017 yılında saygıdeğer Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan 'Sıfır Atık' hareketi, ülkemizi ve milletimizi gururlandırmaya devam ediyor. Bugün Türkiye Yüzyılı'nın en büyük çevre hareketi olan Sıfır Atık vizyonumuz bir dünya markası haline gelmiştir" dedi.

Bakan Kurum, BM Genel Kurulu'nun aldığı kararla 30 Mart'ın 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' olarak ilan edilmesine ilişkin Twitter'daki hesabından video yayımlayıp, açıklamada bulundu. Kurum, video mesajında, "Bugün ortak evimiz dünyamızın geleceği, Türkiye'nin istikbali, geleceğimizin teminatı gençlerimize bırakacağımız doğamız için tarihi ve anlamlı bir günü yaşamanın heyecanı içerisindeyiz. BM Genel Kurulu, aldığı kararla 30 Mart'ı 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' olarak ilan etti. 2017 yılında saygıdeğer Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan bugün, hem ülkemizin çevresine, doğasına ve ekonomisine yaptığı katkıyla, hem de aldığı uluslararası ödüllerle 'Sıfır Atık' hareketi, ülkemizi ve milletimizi gururlandırmaya devam ediyor" dedi.



Emine Erdoğan'ın eylülde BM Genel Sekreteri ile bir araya geldiğini ve iklim kriziyle mücadele kapsamında 'Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzaladığını hatırlatan Bakan Kurum, "Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir kalkınma planları kapsamında BM'ye sunmuş olduğu 'Sıfır Atık' kararı Genel Kurul'da kabul edildi. 105 ülkenin destek verdiği bu karar sonucunda, bundan böyle her yıl 30 Mart günü 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' olarak tüm dünyada kutlanacak. Böylece tüm çevre projelerimizin çatısı olan Sıfır Atık hareketinin, artık küresel bir çevre hareketi olduğu BM Genel Kurulu kararıyla da desteklenmiş oldu. Evet bugün Türkiye Yüzyılı'nın en büyük çevre hareketi olan Sıfır Atık vizyonumuz bir dünya markası haline gelmiştir" dedi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER