Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İhracatın ana belirleyicisi yurt dışı talep olup kurun önemli bir etkisi yoktur. Dünya ticaretinden daha çok pay almak ve kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek ancak verimlilik artışı, inovasyon, yüksek katma değer ve markalaşma ile mümkündür" dedi.

Alarko Holding, 2023 yılında TMS 29 sonrası 28 Milyar TL kombine kâr elde etti... Alarko Holding, 2023 yılında TMS 29 sonrası 28 Milyar TL kombine kâr elde etti...

MEHMET ŞİMŞEK: "İHRACATIN ANA BELİRLEYİCİSİ YURT DIŞI TALEPTİR, KURUN ÖNEMİ YOKTUR"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İhracatın ana belirleyicisi yurt dışı talep olup kurun önemli bir etkisi yoktur. 2003-13 döneminde nominal sepet kur yıllık ortalama yüzde 3,3; reel ihracatımız yüzde 7,1 artmıştır. 2018-23 döneminde ise kur yüzde 36,4 artarken, ihracatımız sadece yüzde 5 artmıştır. Dünya ticaretinden daha çok pay almak ve kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek ancak verimlilik artışı, inovasyon, yüksek katma değer ve markalaşma ile mümkündür. İhracatçımızı çok güçlü bir şekilde destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER