Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası’nın geleneksel "Burns Supper" daveti yine unutulmaz bir geceye dönüştü. İskoç kültürünün zengin dokusunu yaşatan bu gecede, dünyası, sosyal çevreler ve diplomasi alanından davetliler bir araya geldi.

CHRIS - GÜLTEN GAUNT 

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı (EECAN) Ticaret Müsteşarı Kenan Poleo'nun himayesinde, İstanbul’daki Konsolosluk binasında gerçekleşen etkinliğe, BCCT Başkanı Chris Gaunt, OBE ve eşi Gülten Süzer Gaunt ev sahipliği yaptı.

BENJAMIN PAINE - MARK RICHARSON - ANGUS MCLAY - GÜLTEN GAUNT - CHRIS GAUNT - BURKAY ADALIĞ 

Geceye kültürel renkler katan anlarda, İskoçya'nın ünlü şairi Robert Burns'ün eserlerinden seçilmiş şiirlerden bölümler okundu. Konuklara geleneksel bir İskoç sosisi olan Haggis tören ile sunuldu.

Gecede İskoç dansları eşliğinde keyifli anlar yaşayan konuklar, İngiliz kültüründen örnekleri deneyimlerken, iş bağlantıları ve dostluklar kurma imkanı da buldular.

KENAN POLEO 

Kenan Poleo gece ile ilgili konuşmasında; “Üçüncü Burns Supper’ı BCCT ile birlikte İstanbul'da ağırlamaktan gurur duyuyorum. Tarihi binamızda bu geleneksel kutlamayı ve harika bir İskoç şair olan Robert Burns'ün karşılıklı takdiriyle iki kültürümüzün buluşmasını deneyimlemek her zaman büyük bir mutluluk.” ifadesinde bulundu.

UN Global Compact, Avrupa Birliği Temsilcileri ve İş Dünyasını sürdürülebilirlik gündemiyle buluşturdu UN Global Compact, Avrupa Birliği Temsilcileri ve İş Dünyasını sürdürülebilirlik gündemiyle buluşturdu

BCCT Başkanı Chris Gaunt OBE ise etkinlikle ilgili olarak şunları ifade etti: "Her yıl düzenlediğimiz 'Burns Supper' daveti, İngiliz kültürünü Türk iş dünyasıyla buluşturan özel bir platform. Bu geleneksel etkinlik, iş birliği ve dostluğun pekiştirilmesine önemli bir katkı sağlıyor. BCCT olarak, kültürel alışverişin ve iş dünyasındaki ilişkilerinin güçlenmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz."

ANGUS MCLAY - TİBET KARA 

18. yüzyılda yaşamış İskoçya’nın efsanevi şairi Robert Burns, her yıl doğum gününde, şiirleri eşliğinde düzenlenen bir gecede anılıyor. Giderek popüler hale gelen bu yemekte geleneksel bir İskoç sosisi olan Haggis, tören ile davetlilere sunuluyor. Sonrasında özel kostümleri içindeki davetliler, İskoç müziği ve dansları ile geceyi renklendiriyor.

NURDENİZ TUNCER 

Etkinlik, DOF Robotics, Rolls Royce Motor Cars Istanbul, Tarabya İngiliz Okulları, Aston Martin Türkiye, Özel Berkay Tulpar Polikliniği, Vitabiotics, Jurcom GRC Services, MG Art & Glass, TBS Media, Ventus Events katkılarıyla gerçekleşti.

CANSEN BAŞARAN-SYMES 

DUYGU - MARK RICHARSON 

ZUHAL MANSFIELD 

Editör: MURAT ÖZER