İnternette Adil Kullanım Kotası'nın (AKK) kalkması faturalara olumsuz şekilde yansırken, cep telefonlarındaki mobil internet paketini hotspot (kişisel erişim noktası) vasıtasıyla başka cihazlarla paylaşanlara da ek ücret geliyor. Gelişmeyle birlikte telefonunu modem olarak kullanmak ekstra ücrete tabi olacak. Bundan sonra mobil internetini kişisel erişim noktası paylaşanlar, aylık 9 TL ücret ödemek durumunda kalacak. Turkcell’den konuyla ilgili olarak abonelerine gönderilen mesajla ortaya çıkan bu gelişmeye göre iOS veya Android telefonlardaki hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan 'kişisel erişim noktası' özelliği kullananlar artık ek ücret ödeyecek. İlgili mesaja göre uygulama 15 Ocak’ta başlayacağı duyuruldı.


2 GB PAYLAŞIM İÇİN 9 LİRA EK ÜCRET
İnternet paylaşımının ücretli olacağını ilk Turkcell duyurdu. Vodafone ve Türk Telekom henüz bu konuda açıklama yapmadı.
Sözkonusu mesajda şu ifade yer alıyor: 15.01.2019’dan itibaren mobil internet paylaşımlarınız aylık 9 TL le ücretlendirilecek. Hem faturalı hem de faturasız bireysel ve kurumsal tüm müşterilerden paylaşımla beraber 9 TL ücret alınıp, karşılığında paylaşımda kullanabilecek 2 GB internet paketi tanımlanacaktır” denildi.
 

Editör: MURAT ÖZER