BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Herkes sorumluluklarını üstlenmelidir. Bu bir hakikat anıdır. Tarih hepimizi yargılayacaktır" dedi. 

FOTO ARŞİV

BM GENEL SEKRETERİ: 'TARİH HEPİMİZİ YARGILAYACAKTIR'

Çin-Sözcü Hua Chunying: "ABD bizi Rusya’ya yardımla suçlayıp, İsrail’e yardım ediyor" Çin-Sözcü Hua Chunying: "ABD bizi Rusya’ya yardımla suçlayıp, İsrail’e yardım ediyor"

BM Genel Sekreteri Guterres oturumlar sırasında sosyal medyadan "Herkes sorumluluklarını üstlenmelidir. Bu bir hakikat anıdır. Tarih hepimizi yargılayacaktır" mesajı paylaştı.

BM GENEL KURULU'NUN 'ATEŞKES ÇAĞRISI' KARARI KABUL EDİLDİ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun (UNGA) dünkü ‘acil durum özel oturumundaİsrail güçleri ile Gazze'deki Hamas militanları arasında ‘acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes’ çağrısında bulunan karar, 120 oyla kabul edildi.  

BM Genel Kurulu’nun dün akşamki acil durum özel oturumunda, Ürdün tarafından önerilen ve 45'ten fazla ‘Üye Devlet’ tarafından desteklenen "Düşmanlıkların durdurulmasına yol açacak acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" çağrısında bulunan karar kabul edildi. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 120 ülke karara lehte oy verirken aralarında Avusturya, İsrail, Macaristan, Hırvatistan, Çekya ve ABD olan 14 ülke kararın aleyhinde oy kullandı. 45 ülke de oylamada çekimser kaldı.


 

Editör: MURAT ÖZER