Belçika Ulusal Kriz Merkezi, Brüksel’de bugün akşam silahlı saldırı meydana geldiğini ve 2 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, ölenlerin İsveç vatandaşı olduğunu açıkladı. 

BELÇİKA ULUSAL KRİZ MERKEZİ VE BAŞBAKAN DE CROO'DAN AÇIKLAMA

Belçika Ulusal Kriz Merkezi ve Belçika Başbakanı Alexander De Croo'dan yaşanan saldırı ile ilgili açıklamalar geldi. Ulusal Kriz Merkezi bugün yaptığı açıklamada “Bu gece Brüksel'de bir silahlı saldırı meydana geldi. Kayıplar var. Saygı göstererek bu olayla ilgili hiçbir görüntü veya videonun paylaşılmamasını rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

BELÇİKA BAŞBAKANI DE CROO, OLAYI TERÖR SALDIRISI OLAK NİTELENDİRDİ 

Belçika Başbakanı Alexander De Croo “Bu akşam Brüksel'de İsveç vatandaşlarına yönelik olarak gerçekleştirilen üzücü saldırının ardından İsveç Başbakanına en içten taziyelerimi ilettim” açıklamasını yaptı. Başbakan De Croo, olayı terör saldırısı olarak nitelendirdi.

Yetkililer, Brüksel-Başkent bölgesi için tehdit seviyesini en yüksek seviye olan 4’e çıkardıklarını ifade ederek halkı, dikkatli olması ve gereksiz seyahatlerden kaçınması konusunda uyardı. Başbakanın, İçişleri Bakanının ve Adalet Bakanının durumu izlemek için Ulusal Kriz Merkezi'nde bulunduğu belirtildi. 

Kurtulmuş: "Türkiye'yi güçlü kılacak mücadeleyi hep birlikte vereceğiz" Kurtulmuş: "Türkiye'yi güçlü kılacak mücadeleyi hep birlikte vereceğiz"

BELÇİKA-İSVEÇ MAÇI DURDURULDU

Öte yandan EURO 2024 Elemeleri F Grubu’nda Belçika ile İsveç’in Kral Baudouin Stadyumu’nda bu akşam karşı karşıya geldiği mücadelede ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sona ererken, saldırı sonrasında ikinci yarı başlamadan maçın iptal edildiği açıklandı. Kral Baudouin Stadyumu'nun saldırı olayının yaşandığı yere 5 km uzaklıkta olduğu kaydedildi. Belçika milli takımı "Brüksel'de bu gecenin erken saatlerinde yaşanan olaylar nedeniyle maç durduruldu. Düşüncelerimiz etkilenen herkesle birlikte" açıklamasını yaptı.
 

Editör: MURAT ÖZER