Birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan Cinemaximum, sinemaseverleri 22 Temmuz Cuma günü vizyona girecek yeni filmlerle buluşturuyor. Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra Sihirbazlar Akademisi (The Academy of Magic), Çıkış Yok (Black Site), Kehanet Ayasofya, Tanah, Öksüz Kız, Zehşin Cin-i Musallat, Üç Renk: Mavi (Three Colors: Blue), Üç Renk: Beyaz (Three Colors: White) ve Üç Renk: Kırmızı (Three Colors: Red) filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Pek çok filmi dünyayla birlikte vizyona getiren Cinemaximum, her zaman olduğu gibi bu Cuma da birbirinden farklı türde yerli ve yabancı filmleri vizyona getiriyor.

Aksiyondan animasyona, dramdan gerilime ve korkuya önemli yapımların vizyonda olacağı Cuma günü, sinemaseverler farklı dünyaların kapılarını aralayacak. 

Sihirbazlar Akademisi (The Academy of Magic), Çıkış Yok (Black Site), Kehanet Ayasofya, Tanah, Öksüz Kız, Zehşin Cin-i Musallat, Üç Renk: Mavi (Three Colors: Blue), Üç Renk: Beyaz (Three Colors: White) ve Üç Renk: Kırmızı (Three Colors: Red) filmlerinin vizyona gireceği 22 Temmuz Cuma gününün vizyon programı ve detayları cinemamaximum.tr üzerinden takip edilebiliyor.

22 TEMMUZ CUMA GÜNÜ VİZYONUNUN ÖNE ÇIKAN ÇIKANLAR 

  • Animasyon tutkunlarının ve çocukların merakla beklediği Sihirbazlar Akademisi (The Academy of Magic), özel sihirli yeteneklere sahip olan Aura’nın serüvenini konu ediniyor. Aura’nın gizemli bir şekilde özel güçleri olan çocuklara yönelik sihirbazlar akademisine götürülmesiyle başlayan yolculuk, okul ile ilgili karanlık bir sırrı keşfetmesiyle tehlikeli bir boyuta ulaşır.
  • Sophia Banks’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Çıkış Yok (Black Site), izleyicileri 93 dakikalık bir aksiyon serüvenine çıkartıyor. Film üst düzey suçluların tutulduğu gizli bir CIA üssüne getirilen çok aranan bir suçlunun, hücresinden kaçarak üssün kontrolünü ele geçirmesi sonrası bu sefer kendilerinin hapis kaldığı tesiste mücadele veren CIA ajanı Abby'nin hikâyesini anlatıyor.
  • Macera, gerilim ve aksiyon türlerini bir araya getiren Kehanet Ayasofya, Fatih Hasanoğlu yönetmenliğinde vizyona giriyor. Film, bir gece eş zamanlı olarak evlerine gizemli bir kutunun bırakılmasıyla bu olayın ardındaki sır perdesini aralamaya çalışan Fatih ve Muhammed'in hikâyesini anlatıyor.
  • Korku ve gerilim türündeki Tanah, yaşadığı ayrılıktan derinden etkilenen Ebru’nun yaşadığı şehri terk edip üniversiteden arkadaşı Leyla'nın vasıtasıyla küçük bir sahil kasabasına yerleşmesi ve orada başından geçenleri konu ediniyor. 
  • Krzysztof Kieślowski'nin yönettiği üç renk üçlemesi sırasıyla Mavi, Beyaz ve Kırmızı‘dan oluşan Fransa bayrağının renklerini temsil ediyor. Kült üçlemenin ilk filmi Üç Renk: Mavi (Three Colors: Blue), Julie’nin kocasının ve çocuğunun ölümünden sonra hayatına nasıl döneceğini bilememesi ve yaşadıklarını konu ediniyor. Üç Renk: Beyaz (Three Colors: White), Polonyalı bir mültecinin karısının kendisini boşaması sonucu ondan intikam almaya karar vermesini anlatıyor. Serinin son filmi Üç Renk: Kırmızı (Three Colors: Red) ise modellik yapan bir kadının komşusunun insanların mahremine girmeyi özel zevki haline getirdiğini fark etmesi ve sonrasında gelişen olayları konu ediniyor. 
Editör: MURAT ÖZER