İngiltere’nin en prestijli üç eğitim kurumu aynı anda, cemiyet, sanat ve iş dünyası ile bir araya geldi. 

ARZU KUNT 

İngiltere Konsolosluğu’nda, York Yurt Dışı Eğitim tarafından düzenlenen etkinlikte, İngiltere’nin en prestijli yaz okulları ve liseleri, Dilek Birgen’in davetiyle bir araya gelen Türk aileler ile buluştu.

DİLEK BİRGEN 

İngiltere’nin en önemli eğitim gruplarından Kings Education Grup, Oxford International Education Grup ve Cambridge Education Grup, İngiltere’deki liselerini ve yaz okullarını tanıtırken, York yurt Dışı Eğitim kurucusu Burçin Önal, tüm Dünya’da kabul gören, İngiltere eğitim sistemi ile ilgili de davetlilere bilgi aktarımında bulundular.

BURÇİN ÖNAL 

Koranavirüs ile ilgili yurtdışı önlemler aktarılırken, York Yurt Dışı eğitim olarak, 1 haftaya kadar veli tarafından yapılan iptallerde iade garantisi ile çalıştıklarını belirtti

NEŞE GÖNÜL 

Kings Education Grup Türkiye direktörü İlknur Öner, İngiltere’de Londra, Brighton, Oxford ve Bournemouth’da 4 farklı Lise’ye sahip grubun, 10 farklı merkezde yaz okulu, Amerika’da Los Angeles, New York ve Boston’da 12 yaş ve üzeri yaz kampları bulunduğunu belirtti. Yıllığı ortalama yatılı 36.000 GBP’ den başlayan İngiltere’deki yatılı liseleri, Dünya’nın en top üniversitelerine öğrenci yerleştirmekte. Akademik olarak A Level program yürüten Kings Colleges’ ın AA ortalaması %42’nin üzerinde olduğunu belirten İlknur Öner, farklı yeteneklere sahip öğrencilere hitap edebilmelerinin sebebini, sınıflardaki öğrenci sayısının 6 kişinin üzerine çıkarmayarak birebir öğrenci ile çalışabilmeleri olduğunu belirtti.

SAREP SARI

Cambridge Education Grup Bölge direktörü Alex Fitsner, bünyelerinde bulunan İngiltere’de 1’i sanat okulu olmak üzere 5 lise ve 30’ dan fazla yaz programına sahip olduklarını bunun yanında İngiltere’de sınavsız üniversiteye girmek isteyen öğrenciler için hazırlık programlarına sahip olduklarını belirtti. Lise’nin yıllık yatılı fiyatı 40.000 Pound civarında, Cambridge’de bulunan Visual Arts Sanat Okulu, University Arts Of London başta olmak üzere dijital, görsel ve performans sanatları öğrencilerini en iyi üniversitelere hazırlıyor.

RABİA KURŞUN 

Oxford International Grup temsilcisi Tuğçe İriyarı, bünyelerinde bulunan Bucksmore yaz okullarının İngiltere’deki en iyi yaz programları olduğunu belirtirken çoğu Oxford ve Cambridge Üniversiteleri’nin kampüslerinde yapılan yaz okullarının 13 yaş itibari ile öğrencileri kabul ettiğini ve Oxford’da bulunan D’Overbroecks Lisesinin ulaşım ve kampüs avantajlarının en az akademik başarıları kadar ilgi çekici olduğunu belirtti. Yaz okullarının haftalığı herşey dahil 1100 GBP’den başlamakta.

York Education Solutions Kurucusu Burçin Önal bu üç değerli zinciri, bir arada dinleyebilmekten büyük bir gurur duyduğunu belirtirken, okulları seçmeden anne ve babaların, mutlaka okulu ziyaret edip ondan sonra karar vermelerini, 3 yaş itibari ile anne ile de katılabilecekleri yaz kampları ile öğrencileri lise çağına kadar bağımsız kılmanın ve akademik olarak güçlendirmenin önemine değindi. Başarılı bir Üniversite’nin anahtarının, uluslararası liselerde olduğunun da altını çizdi.

Editör: MURAT ÖZER