Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijer Başbakanı ve Ekonomi-Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıkalamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Nijer Başbakanı ve Ekonomi-Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine'yi kabul etti" denildi. 

ERDOĞAN, NİJER BAŞBAKANI VE EKONOMİ-FİNANS BAKANI ZEİNE İLE HEYETLER ARASI GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijer Başbakanı ve Ekonomi-Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Nijer Başbakanı ve Ekonomi-Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi" denildi. 

AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı" AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı"

'İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET HACMİNİ ARTIRMAK İÇİN ADIMLAR ATILACAK'

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nijer Başbakanı ve Ekonomi ve Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine'i ile yapılan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Nijer Başbakanı ve Ekonomi ve Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşmede, Türkiye ve Nijer arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler, terörle mücadele, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Nijer'in siyasi, askeri ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirici adımlarına yönelik Türkiye'nin desteğini ifade etti; Türkiye'nin Nijer halkını mağdur eden dış askeri müdahalelerin karşısında durduğunu ve buna devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Nijer’e yönelik desteklerini artırarak sürdüreceğini ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için adımlar atılacağını söyledi" denildi. 

Editör: MURAT ÖZER