Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Beşinci Toplantısı vesilesiyle gittiği Yunanistan’ın başkenti Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile görüştü.

Erdoğan, ikili görüşme öncesi yaptığı açıklamada, “Geniş bir Bakanlar Heyeti ile buradayız. Bakanlarımız birbirleriyle, muhataplarıyla gayet anlamlı görüşmeler yapacaklar.

Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı

Hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler.

Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafıyla konuşmak, öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır” dedi.

Editör: MURAT ÖZER